perjantai 20. syyskuuta 2019

Slim Butler ja Kunnan Pojat musiikin karttureina

Slim Butler ja Kunnan Pojat kaupunginkirjastolla 19.9.2019 

Tapahtumarikkaan päivän päätteeksi laskeuduin kiireestä nauttimaan Rovaniemen kaupunginkirjaston ja Rovaniemen musiikkikirjaston tapahtuman tunnelmaan. Kokoonpano yhtyeessä oli mielenkiintoinen, Slim Butler (Jarmo Puhakka) ja Kunnan Pojat (Hannu Raudaskoski, Jari Karjalainen ja Jaakko Niemi) yhdessä samalla lavalla tositoimissa. 

Keskityin hetken aikaa kuvaamiseen, sillä halusin jakaa teille keikan tunnelmia jälkeenpäin tämän kirjoituksen avulla. Katsoessa taakseni havahduin täyteen saliin ihmisiä ja osa ei mahtunut edes sisälle asti, vaan katselivat oven suusta etsien katseillaan istumapaikkaa. Hihkuin mielessäni ihanaa tunnelmaa ja sitä, että tapahtumasta tieto on löytänyt tiensä kiinnostuneille, harmi vain ettei kaikki mahtuneet istumaan.

Slim Butler ja Kunnan Pojat, kuva: Saija Kestilä

Hyvää huumoria, vahvaa soitantaa ja energiaa! Hannu Raudaskosken ja Slim Butlerin välistä huumoria oli hauska seurata, se loi kipinää lavalle ja nauroimme vedet silmissä kommenteille. Kontrastina hauskanpidolle menimme musiikin mukana tuuliseen Chigagoon, New Orleansin kulmille, poikkesimme Texasissa ja sukelsimme rämeikön syvissä vesissä jazzin, bluesin ja rock´n´rollin koukuttavissa virroissa, jotka kertoivat aikansa tarinaa. Kokonaisuutena toimiva ja mukaansatempaava tuolimatka musiikin toimiessa kartturina.

Videolla tunnelmia torstailta


Ihailen muusikoiden tapaa välittää energiaa musiikin, avoimuuden ja läsnäolon kautta kuulijoihin, joka palautuu takaisin lavalle luoden aina erilaisia tunnelmia. Ilmiö on osa sitä jokaisen katsojan silmin ja aistien kautta koettua lämpöä ja hyvänolontunnetta, jota kulttuuritapahtumat luovat.

Slim Butler ja Kunnan Pojat, kuva: Saija Kestilä

Slim Butlerilta on tullut ulos kolmas levyjulkaisu "Big Freeze", johon voi tutustua musiikkiosastolla ja ostaa mukaan kotiin tehokuunteluun. Jarmo Puhakka on saanut edellisille levyilleen vuoden parhaan kotimaisen bluesjulkaisun tittelin. Artistin tekemisiin voit tutustua lähemmin tästä.

Big Freeze, kuva: Saija Kestilä

Energistä ja onnistunutta päivää teille sinne ruudun toiselle puolelle! Olen saanut vainun seuraavasta paikallisen muusikon levynjulkkareista, joten olkaa valppaina tulevien tapahtumien suhteen lähikuukausina.

P.S.Tue paikallista ja kotimaista musiikkikulttuuria käymällä keikoilla ja ostamalla levyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti