tiistai 25. helmikuuta 2020

Eddie Kold Band – tuulahdus bluesia Chicagon klubeilta


Palasin kirjoittamisen äärelle tänä tiistai-aamuna, kun sisältäni karkeloiva innostus halusi reitin ulos mielestäni kertoakseen teillekin mitä viime viikonloppuna oikein tapahtui!

Eddie Kold Bandin kyläkeikat ja Korundissa Plukihäiriö klubin esiintyminen olivat uskomattoman hienoja kokemuksia. Luulin musiikkimakuni olleen tiedossani jo pitkään, mutta Eddie Kold Band aiheutti iskun järjestelmään. Kävitkö kyseisen yhtyeen keikalla? Luulen, etten ole ainoa joka tätä yhtyettä hehkuttaa!

Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto järjesti kaksi keikkaa kylille; tunnelmalliset Perunkajärven kylätila 22.2.2020 ja Viirin Seurantalo 23.2.2020 raikasivat bluesin ilosanomaa. Kylätaloilla ihmiset nauttivat keikoista, sivukorvalla kuulin sanottavan, että on uskomatonta kotikylällä tapahtuvan jotain näin upeaa! Ihana palaute lämmittää pitkään ja koen suurta kiitollisuutta saadessani olla mukana järjestämässä tapahtumia kylille. 

Eddie Kold Band Perunkajärvellä, kuva: Saija Kestilä

Eddie Kold Band Viirin Seurantalolla

Eddie Kold, Larry ”Doc” Watkins, Christian Wübben, Hannu Raudaskoski ja Terho Keskitapio onnistuivat luomaan intensiivisen tunnelman keikasta toiseen, johon ei kyllästynyt. Kappaleita ei vain soitettu läpi, vaan niihin pureuduttiin sisälle, tutkittiin kunnolla ja kuten kunnon kirurgi tekee, kursittiin takaisin yhteen. Musiikillista kommunikointia lavalla oli ilo seurata.
Luukutan tässä samalla yhtyeen albumia Chicago Blues Heaven. Surffailin netin ihmeellisessä maailmassa ja huomasin, että ainakin Amazonista voit tilata halutessasi levyn kotiisi, toki lataamalla saat nopeammin kappaleet suoratoistopalveluista.

Kuva: Saija Kestilä

Toivottavasti saamme yhtyeen lähivuosina soittamaan uudestaan tänne kotinurkille, joten tekin siellä ruudun takana tätä tekstiä lukevat pääsisitte keikoille mukaan! Vahva suositus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti