tiistai 24. syyskuuta 2013

Lavakarismaa ja sáme rockia!


Boŋkkas, Kuva: Saija Kestilä

Syksy saapuu hiljattain Rovaniemen ympäristöön ja valmistautuminen kohti talven tuloa on alkanut tavalla jos toisellakin. En tiedä mikä lämmittää enemmän kylmänä syysperjantaina 20.9.2013 kuin Boŋkkaksen sáme rock! Solisti Hánsa Korven lavakarisma ja standuppia muistuttavat välispiikit upposivat yleisöön. Vedet silmissä nauroin kaverin juttuja ja toisessa hetkessä ihastelin, kuinka tunnelma muuttuu toiseksi, kun äänimaisema muuttuu joikun, saamen ja rockin välimaastoksi. Tulin ajatelleeksi kuvia ottaessani kuinka hienoa, rajoja rikkovaa ja elvyttävää tämä on.

Lavakarismaa, kuva: Saija Kestilä
 
Omaa tuotantoa ja lainabiisejä soittava Boŋkkas tuo tutuksi kieltä ja kulttuuria omasta näkökulmasta, nuorten silmin. Pääasiallisesti mahtavaa ja vaikuttavaa rockia, kun riisutaan kaikki muut ilmiöt sen ympäriltä. Tässä se nähdään kuinka tärkeää on tukea musiikkitoimintaa, sillä tulokset on korvin kuultavissa. Olen ymmärtänyt että Sámi Siida on ollut suuressa tekijänroolissa musiikkitoiminnan tukemiseksi. Mahtavuutta, suorastaan!

Soitantaa. Kuva: Saija Kestilä

Yhtye on kiertänyt tapahtumissa ja kilpailuissa hyvin tuloksin, mukaan on tarttunut kunniamaininta ja huomiota, mm. Sápmi Talent Deatnu 2010, Sápmi Talen 2013 ja edustivat saamelaisnuoria Nuori Kulttuuri SOUNDS tapahtumassa 2012 (Turku). Kerrottakoon että Wiljamissa oltiin oven rivassa kiinni puolta tuntia ennen keikkaa että joukko nuoria ihailijoita pääsisi eturiviin keikan ajaksi, heitä taisi onnistaa.

Nimmareitten jakoa keikan jälkeen, Kuva: Saija Kestilä

Yhtye koostuu: Solisti Hánsa Korpi (15v), Rumpali Nillá-Ánde Länsman (13v), Kitara Pedar Järvensivu (13v), Kitara Erke Ovllá Eriksen (13v) ja Basso Timi Hakovirta (12v).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti