keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Syksy saapuu - vai saapuiko jo?


Mihin se kesä oikein katosi? Toisaalta, tätä kirjoittaessani istun Istanbulissa kolmenkymmenen asteen lämmössä, hotellihuoneen ikkunasta näkyy Hagia Sofia ja kulttuurihistorian kansainvälinen konferessi on pian alkamassa. Hetken voi siis muistella kesän tapahtumia ja suuntautua samalla tulevaan syksyyn.

Mitä kesän kulttuuritapahtumista jäi mieleen? Rovaniemellä, niinkuin koko Suomessa, tapahtui. Kaikenlaista, koko ajan. Jostain syystä kulttuuri on jo alkanut tuntua hiukan työltä; niinpä valikoin parhaat päältä.

Perinteikäs - jo toiseen kertaan järjestettävä - Teatterisota oli hauska osoitus siitä, miten helppoa improaminen on. Tai sitten ei. Parasta oli tunnelma: kannustava ja kaverillinen. Finaali jäi valitettavasti näkemättä; ehkä sitten ensi vuonna.

Wanhoilla Markkinoilla tuli pistäydyttyä muutamaankin otteeseen, ja matkaan tarttui ihana lintupilli tuliaiseksi ystävän lapselle. Vanhemmat eivät tosin välttämättä ole yhtä ihastuneita piipattimeen...

Con Pollon inhokkeja. Kuva: Pasi Saunavaara
 Con Pollo -yhtyeen kanssa esitimme makupaloja syksyllä enskaan tulevista inhokkibiiseistä. Sopivasti juuri keikan alkaessa alkoi myös sade, mikä tosin onneksi ei tunnelmaa hirmusti haitannut. Markkinoiden tunnelma on jotain ainutlaatuista. Toivottavasti talkoolaiset jatkavat ja jaksavat vielä pitkään!

Rovaniemen teatterin syyssikermä on aina varma syksyn aloitus. Tänä vuonna nähtiin pätkiä Kulmasta, Mielensäpahoittajasta ja Karhukirjeitä Karhumäestä - lastennäytelmästä. Viimeisimmän kohdalla tokaluokkalainen kiljahti kovaan ääneen: "Mennään tonne!!"

Nyt paneudun Istanbulin tunnelmaan. Kotiin saapuessa on ruska parhaimmillaan ja kuulas syyskuu kauneimmillaan. Näkemisiin! - Pälvi -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti