lauantai 29. kesäkuuta 2013

Rokkarirunoilijanukkeja ja Anselmi-lohikäärme – tunnelmia Toisin!-tapahtumasta


Ihanaa että tällaista on. Ja ihanaa, että tällaiseen saan osallistua työaikana!

Näin ajattelin viime keskiviikkona – aamupäivän olin viettänyt uimarannalla lukien kulttuuripolitiikan vaikuttavuusarvioinnista ja indikaattoreista. Iltapäivällä suuntasin Rovaniemen teatterille Toisin!-tapahtumaan. Ja juuri sopivaan aikaan: Kolpenelaisten Anselmi-lohikäärme oli juuri lähdössä kohti Paavo-salia, ja pääsin mukaan hienoon kulkueeseen. Salissa näimme ”Erilaiset ruusut” -tanssiesityksen. En kuulemma ollut ainoa, joka liikuttui lähes kyyneliin. Kaunista ja koskettavaa.
Jose Salo ja Kuolema. Kuva Josen kameralla Pälvi Rantala.

Työpajoista oli vaikea valita, mutta taiteilijapariskunta Korkaloiden ja muutaman muun kera pääsimme kuulemaan, kun nukketaiteilija Jose Salo kertoi kaiken maailman nukeista. Nukketeatteri on käsittämättömän kiehtova maailma – ei ”vain” lapsille, vaan myös aikuisille. Vai mitä sanotte siitä, että nukke on mm. laitettu kertomaan hallitsijalle huonot uutiset? Jos nukelta katkaisee pään, sen voi aina tehdä uudestaan. Tosin Josen esittelemiä marionetti- ja muita nukkeja katsoessa tuli tunne siitä, että näitä pitää kohdella hellästi: nämä tyypit ihan oikeasti elävät. Erityisesti haluaisin vielä joskus nähdä sen rokkari-runoilijan näyttämöllä, tai Kurjessa hengaamassa. Nukkekulkuetta odotellessa!

Ehdin vielä läänintaiteilija Hannu Raudaskosken äänimaisemapajaan, jossa sai itse ja porukalla tuottaa erilaisia äänimaailmoja, jotka Hannu sitten äänitti. Aikamoisen kivaa sekin.

Parasta tapahtumassa oli avoimuus ja lämmin tunnelma. 
Tunne siitä, että kulttuuri oikeasti on kaikille. 

- Pälvi - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti