maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kuningatarleikit ja Duokeikka

Kuningatarleikkejä ja duokeikka
4.4.2013

Kävin seuraamassa Kuningatarleikkien harjoitusta ennen lauantain ensi-iltaa, olen sulatellut näytöksestä kirjoittamista pikkuhiljaa mielessäni. Medianryöpytys, naiseus ja kovakasvoisuus ovat piirteitä, jotka nousevat esiin näytöstä katsoessa. Jokainen hahmo on omalla tavallaan tragikoominen, mutta inhimillinen. Alussa kun en osannut hahmottaa mitä kaikkea lavalla tapahtuu ja kelle kaikille oikein nauroinkaan kunnes tajusin näytelmän jutun. Aivan! Hienosti rakennettu sukellus lööppikuningattarien kulissien takaiseen elämään ja rakennettuun julkisuuskuvaan, jota varjellaan viimeiseen asti. Nainen ei saa olla aina nainen, vaan on kovetettava itsensä ”miestenmaailmaan” oli kyse sitten politiikasta, urheilusta saatikka uralla etenemisestä. 


Toimittaja (Kylli Köngäs) ja Viiva-Liisa Hella (Laura Rämä). Kuva Petri UutelaNäytelmä kokonaisuudessaan sisälsi hienoja roolisuorituksia, upeat puitteet, hyvän äänisuunnittelun ja valaistuksen sekä tarjoili tragikoomisen hauskoja, surullisia ja synkkiäkin hetkiä! Kun menet katsomaan näytöksen, tiedoksi että rooleissa seikkailevat Kylli Köngäs, Jari Liukkonen ja Laura Rämä. Käsikirjoitus on Antti Mikkolan käsialaa ja Ohjaus Sarianne Paasonen.


Pub Uitto
DUO -keikalla Jaana Isokangas & Jari Karjalainen

Riensin suoraan teatterista keikalle Pub Uittoon, kulttuuria koko päivälle!
Keikalla oli hyvä sulatella nähtyä näytöstä ja rentoutua kermavaahtokaakaon avustamana. Duo keikalle on aina yhtä mukava istahtaa nauttimaan biisivalinnoista, soitannasta ja laulusta. Repertuaaria on laidasta laitaan, Amy Winehousen biisit kolahtelee aina. 

Jari Karjalainen ja Jaana Isokangas
Enempää ei ehdi nyt kirjoitella kun pitää valmistautua vaihteeksi kokoukseen, pohdimme tapahtumalle avaavaa alaotsikkoa. On siinäkin haastetta kerrakseen. Kesällä se sitten avaa ovensa, en kerro vielä mikä. Tulkoon informaatio spektaakkelimaisena yllätyksenä.

Hyvää viikonalkua itsekullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti