sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Värinää!

Galleria Värinän avajaiset 30.3.2013

Tätä on kaivattu!

Täytyy heti kehua asioiden toimivuutta, vuosia sitten eräässä galleriassa työskennelleenä ja oman ammattinimikkeen kautta asioita järjestelyjen kautta tarkastevana tyyppinä, se tunne kun käveli portaat ylös kohti Galleria Värinän tiloja ja ensimmäisenä tervehditään iloisesti ovella sekä kerrotaan missä on mitäkin. Juuri näin! Loistoa! Toisena huomiona peremmälle päästyään huomaa luomisen vimman ja yhteishengen nousevan esiin uudessa vielä muutama hetki sitten työtilana käytetyssä siistissä, nyt erinäköisessä tilassa, joka saatiin kasaan kuin taikaiskusta. Taikaa siihen ei kuitenkaan tarvittu vaan 17 tehokasta taiteilijaa ja muutama ulkopuolinen apukäsi. Tilassa oli mukava kierrellä ja sen eri sopukoista löytyi kaikkea mielenkiintoista ja omia kokonaisuuksia. Tunnistin kaukaa Richard Kauton, Kaisa Väyrysen ja Eveliina Paksuniemen teokset. Ihastuin suureen värikkääseen teokseen, jonka tekijä taisi olla Mikko Kunnari. Laittakaa pystyyn taidelainaamo niin tulen hakemaan teoksen kotiin.

Illan avajaisperformanssit jäivät minulta hieman kesken kun jouduin lähtemään ennen kuin Terhi Marttilan performanssi edes kunnolla ehti alkaa. Laura kerrotko mitä siinä tapahtui?

Avajaispuheesta jäi mieleen punaisena lankana vastuu, ei niinkään se kuuluisa taiteilijoiden vapaus niinkuin monesti voi kuulla sanottavan, josta heti tulee mieleen monisyinen lankakerä, jossa on monta päätä ja monet niistä hukassa. Joskus sekin toimii omalla tavallaan, mutta tässä tapauksessa, kuten Eveliina Paksuniemi puheessaan sanoi, taiteilijat ovat vastuussa galleriastaan ja toisistaan. Näin varmasti pysyy langat käsissä, jotta toiminta on jatkuvaa ja hallittua. Toivon suuresti että Galleria menestyy ja löytää aina vain uusia tapoja yllättää taiteen keinoin! Loistava yhteishenki löytyy näin kauempaa katsottunakin Kulttuuriyhdistys Valsa ry:n riveistä.

Täytynee visiteerata Galleria Värinässä aika ajoittain, on siitä saatu niin viihtyisä paikka! Käväse sinäkin kurkkaamassa, ei tarvitse kiillottaa lakerikenkiä, vaan mene ihan omana itsenäsi vaikka työpäivän päätteeksi rentoutumaan taiteen parissa. Osoitehan on Valtakatu 19, 2 kerros.

Tässä nämä mainitsemani 17 taiteilijaa:

Lys- Ange LeBlanc
Pilvi Keto LeBlanc
Arttu Nieminen
Roosa Nevala
Meiju Sunnari
Mikko Kunnari
Eveliina Paksuniemi
Kaisa Väyrynen
Aino Suonio
Kirsikka Paakkinen
Terhi Marttila
Janne Jakamo
Richard Kautto
Katja Määttä
Topi Matikainen
Vesa Oiva
Terhi Silenius

2 kommenttia:

  1. Hei, avajaisten Kupla-performanssin olivat yhteistyönä tehneet Arttu Nieminen, Stina Varkkola, Niina Puolamaa, Lys-Ange LeBlanc ja Terhi Marttila.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tähdennyksestä! Harmi etten nähnyt sitä, jotta olisin voinut sitten kysellä tarkemmin ja kirjoittaa siitäkin. :)

      Poista