torstai 28. kesäkuuta 2018

Robin Hood flossaa Konttisella

Ahne seriffi Nottinghamin metsässä.
Alkuun tunnustus: Olen yksi niistä, jotka voisivat taivastella, että ”Vastahan te sen Robin Hoodin esititte!” Nimittäin kaksikymmentä vuotta sitten enskansa saanut Konttisen versio klassikosta oli ensimmäinen näytelmä, jonka Rovaniemellä näin.

Mutta mitäpä vanhoja muistelemaan, kun tuoreempaakin on tarjolla. Konttisen kesäteatterin tämän kesän näytelmä ennakkoesitettiin täydelle katsomolle keskiviikkona 27.6., ja tätä kirjoittaessani työryhmä valmistautuu ensi-iltaan. 

Potkuja! Sadettakaan ei ainakaan vielä ole luvassa.

Näytelmän on alkuperäistarinan pohjalta käsikirjoittanut ja ohjannut Rovaniemen teatterin näyttelijä Joni Kuokkanen. Mukana on sopivasti tilannekomiikkaa, ajankohtaisia – ja ajattomia – poliittisia piikkejä ja intertekstuaalisia viitteitä, joita aikuiset voivat bongailla ja jotka saivat ainakin ennakossa aikaan hihityskohtauksia.

Lapsetkin näyttivät viihtyvän, ja esitys oli juuri sopivan pitkä ja myös rytmitykseltään toimiva.

Mikä siinä muuten on, että ne pahikset on aina parhaita? Niin se vain taas pitää tunnustaa, että hottiksimpia ja ihanan ilkeitä tyyppejä olivat Nottinghamin seriffi (Seppo Rintsu Rintamäki) ja sijaishallitsija Johana (Minna Koponen). Seriffin tulkinta valtaa loistoa -laulusta oli suorastaan maanisen hurja – eikä esikuvia ahneudelle tarvinne kaukaa hakea…

Hurmaava pahiskombo kullattuine kottikärryinen!

Hyviä toki olivat hyviksetkin – loistavasti flossaava Robin Hood (Karri Karjalainen) ja kaltoin kohdellut mutta iloiset kaverinsa Pikku-Jussi (Timo Metsäjoki) ja munkeista ja Tuck-kekseistä nauttiva Puna-Will, jonka roolissa nähtiin Konttisen konkari Irene Tikka.

Arvion Robinin flossaustaidosta esitti vieressäni istuva nuoriherra. (No joo, tiedän minäkin sentään mitä flossaus on vaikka keski-ikäinen olenkin, mitä te siellä virnuilette?) Ja ne munkit maistuivat myös jokirannan lokeille.

Kokonaisuutena Robin Hood on oikeinkin onnistunut veto. Erityisesti mieleen jäivät ihkupahisten lisäksi viisaan ja seesteisen Marian-neidon (Saana Heino) hahmo ja Elina Vaskon suunnittelema kaunis puku sekä tunnelmaa luovat vahvat biisit. 

Loppujen lopuksi juuri Marian on se, joka kääntää asioiden suunnan parempaan päin.

Olkoon säät suotuisia Konttisen työryhmälle! Kiitos, oli kivaa.

- Pälvi -

Kuvat: Konttisen kesäteatteri

1 kommentti:

  1. Pahus kun asun nykyisin niin kaukana Rovaniemeltä....

    VastaaPoista