keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Iso Kiltti Jätti


Olipa kerran 19.4. ja Ison Kiltin Jätin esityksen pääharjoitus. Ennen huikeaa harjoitusta kuitenkin nostimme maljan ja kuulimme mitä kaikkea on teatterilta tulossa syksyllä. Sanon että huh! Kaikkea mielenkiintoista luvassa. Muutama kokonaisuus jäi mieleen oikein kutkuttavasti ja kutsuvasti.

Mennään sitten salin puolelle. Mietin että millainen voi olla näytelmä Isosta Kiltistä Jätistä. Miten se on toteutettu? Toki pyrin olemaan hienotunteinen, sillä haluan että sinä koet saman yllätyksen kuin minäkin siitä miten lavasteet on rakennettu ja kokonaisuus toimii. Tämä on kyllä jälleenkerran puvustuksen riemuvoitto! Ihme kenguruita! Nostan hattua teille tasapainoilijoille! Tai siis ei jättien maassa ole kenguruita mutta näet sitten. 

Sohvi ja IKJ, Kuva Kaisa Sirén

Oletko kyllästynyt kapulakieleen ja lukenut liikaa virallisia tekstejä? Ei hätää, minulla on sinulle ratkaisu. Mene nopsanhopulla ensi-iltaan lepuuttamaan hetkeksi itseäsi ja koe kielellinen uudistuminen. Eikä tässä vielä kaikki, koet itsesi palautuneen teatterin ihmeellisen vaikutuksen alaisena. Jos sinulla sattuu olemaan kotona ihmisparsoja, ota heidätkin mukaan, sillä tämä kuitenkin on koko perheelle. 

Jättiläisten maassa, Kuva Kaisa Sirén

Marko Syysmaan roolisuoritus pääharjoituksessa jäi mieleen, sillä IKJ:stä muotoutui nimensä veroinen viisas otus ja Sohvin paras kaveri. Sohvin roolissa oleva Eeva Hautala onnistuu luomaan mukaansa tempaavan maailman kaikkine tunnemyrskyineen. Lavalla nähdään hahmoja, jotka vetävät huomaamatta suun virneeseen. Ihanan mielikuvituksellinen matka pelottavasta paikasta jättien maahan, jossa kaikki on uutta. Haluaisin kertoa kaiken ja hehkuttaa. Maltan mieleni! Vasta ensi-illassa 23.4. klo 15 ja sen jälkeen avaan sanallisen arkkuni Roald Dahlin kirjoittamasta huumorilla tihkuvasta kokonaisuudesta, jonka David Wood kirjoitti näytelmäksi ja Tuomas Nevanlinna suomensi.

Pukuloistoa, Kuva Kaisa Sirén

Nähdään enskassa! Ainiin ja kiitos Cafe Bar 21. Jälleen kerran hivelitte makuhermoja väliajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti