perjantai 7. syyskuuta 2018

Teatterin esirippu aukeaa ja pitää arjen loitolla

Rovaniemen Teatterisyksy 2018 avattiin kirjavalla Syyskimaralla, joka esitteli maistiaisia tulevasta teatterikaudesta. Kavalkadi tarjosi mielenkiintoisen läpileikkauksen tulevasta teatterimme tarjonnasta: klassikoita, musiikkiteatteria, lastennäytelmiä, reissuteatteria ja esiintymisvalmennuksia.


Syyskimaran kärkeen katsojille tarjoiltiin pilkahdus Minna Canthin klassikon Papin perheen modernisoidusta versiosta. Sakari Hokkanen on uudistanut näytelmän tähän päivään, ja yleisössä herättikin riemastusta Prinsessa Ruususen rietastelu, kunnes mellastamisen keskeytti pastorin osaa näyttelevä Pirjo Leppänen, tutummin Jentte.


Jentte - vain liperit puuttuu


Joulu tulee taas!

Toiminnanjohtaja Sari Alatalo ilahdutti joulufaneja kertomalla, että iki-ihanan Joulutarinan uusintaensi-ilta on marraskuussa, tarkemmin 23.päivä. Nikolaksen hellyttävän tarinan on käsikirjoittanut ja ohjannut Rovaniemen näyttämölle Kari Väänänen. Näytelmän musiikista vastaa Minna Siitonen ja vauhdikkaista tanssinumeroista Rimpparemmi. 

Joulufanit, tästä se oikea joulunodotus alkaa, joten marras-tai joulukuussa koko perheen voimin teatteriin fiilistelemään Joulutarinaa. PS: kyseessä on viimeinen esityskausi, joten älä missaa tätä!

Nikolas <3


Teatteri tekee hyvää

Rovaniemen teatteri on ottanut ilahduttavan vahvan otteen vastuullisesta ja vaikuttavasta toiminnasta kulttuurin keinoin. Kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret, vanhukset ja työyhteisöt. Tälle ISO peukku!


Nuorille

Maailman suurin taidearviointi käynnistyy, kun kasiluokkalaiset houkutellaan draaman pariin Taidetestaajat -hankkeen keinoin. Peräti 1100 lappilaista kasiluokkalaista pääsee katsomaan Parin perhe -näytelmän, kurkistamaan kulisseihin ja työstämään näkemänsä pohjalta julistenäyttelyä. Tulevien kriitikkojen arvioita on myöhemmin luettavissa verkkosivulta taidetestaajat.fi.


Vanhuksille ja lapsille

Reissuteatteri puolestaan yhdistää sukupolvia tuomalla yhteen vanhusten palvelutalojen iäkkäät asukit ja päiväkotien leikki-ikäiset lapset. Lasten ja vanhusten kohtaamisissa yhteisenä universaalina  kielenä ovat lorut ja leikit. Reissuteatterilaiset pakkaavat matkalaukkuunsa musiikkia, laulua ja tarinaa ja suuntaavat palvelutaloihin tilauksesta. 

Jos olet tilaajana tällaiseen toimintaan, nyt se on mahdollista! Hauskuttavat ja viihdyttävät roolihahmot matkalaukkuineen ovat saatavilla palvelutaloihin viikosta 45 eteenpäin pikkurahalla mailto:teatteri@rovaniementeatteri.fi.

Pikkuväelle on tarjolla Sammakon tunteiden tuulimylly vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitojen kehittämistä ja oppimista hauskasti leikkisillä draamaharjoitteilla.

PS. Kaikkia yli 3-vuotiaita hauskuuttaa teatterin ohjelmistossa Sammakon satumainen elämä Kero-näyttämöllä sekä Lapin kiertueella


Onko sammakko kastunut...vai sittenkin RAkastunut?


.

Työssä puurtaville

Teatterilaisilla on esiintyminen ja ilmaisutaito hanskassa, ja tätä osaamista on tilattavaissa myös työelämän tarpeisiin. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Anne Niskanen nosti esiin työhyvinvointivalmennukset ja Shöy taim! - esiintymisvalmennuksen, joka on tuhti paketti hauskaa tekemistä ja tehokasta ryhmävalmennusta.

Opetus- ja kasvatusalan työntekijät, erityisesti opettajat, ovat stagella päivittäin. Heille on tuotteistettu koulutuspaketti, jossa saadaan vinkkejä toiminnalliseen opetukseen, vuorovaikutukseen ja tunteiden tunnistamiseen.

Hyödyllistä, siis! Jos innostuit, kurkkaa lisätiedot.


Jatsia, foxia, kupletteja ja pikkujoulubuffaa

Aikuisten viihdejanoon tarjoilee vastauksen Hovinpohja, jota pääsee katsomaan Saivo-näyttämölle heti 12.9. alkaen! Esko Janhusen käsikirjoitus ja Tero Heinämäen ohjaus tarjoilee tarinaa 1945 -luvun  Suomi-filmien tyyliin. Näytelmä vie yleisön anniskeluravintolaan Hovinpohjaan, joka elää tuhotun Pohjanhovin kivijalassa.

Syyssikermän makupalassa nähtiin kosinta aitoon herkkään väylänvartelais-tyyliin., vaan eipä ollut kosittava neitokaan herkimmästä päästä...mutta ei siitä enempää, tämä on nähtävä itse!

Makupalana saatiin kuulla varmuuden vuoksi biisi, jonka sanoitus sanoitus sai yleisön repeilemään. Varmuuden vuoksi. Jos ei pimeitä syysiltoja piristetä tällä, niin ei sitten millään! Puhumattakaan pikkujoulukaudesta, jolloin tarjolla teatterielämyksen kyytipojaksi on myös buffet-tarjoilu.

ps: pohjoisen meininkiä on tulossa lisääkin, kun meänkielinen näytelmä Sekarotu Blandras on nähtävissä ja kuultavissa 9.9. vierailevan Torniolaakson teatterin toimesta

Ja paljon muuta


Käy nappaamassa ohjelmisto plarattavaksi Teatterilta, tai kurkkaa lisää näytöksistä tämä tekstin linkityksistä. Loputkin löytyvät kun klikkaat TÄSTÄ.

Näin katsojan silmin kommentoisin, että vaikka nähty sikermä oli lyhyt (noin kolme varttia), jäi siitä kutkuttamaan Hovinpohjan ja Joulutarinan lisäksi Lapin kiertueelle suuntaavat  salissa pöllöilleet Marmariksen turistit Eila, Rampe ja Likka sekä vieraileva Linnateatterin komedia Miehenkäyttöpas, joka porautuu suomalaiseen miehisyyteen luita ja ytimiä myöten by Jukka Rasila ja Mika Räinä (2.10. suurella näyttämö Tievalla)

Muita koukkuja:PS: herkkusuita hemmottelee näytösten väliajoilla edelleen CafeBar21, jonka valikoimissa on huomioita asiakkaiden toiveita paikallisuudesta ja vegaanisuudesta.


Riemukirjavaa teatterisyksyä!


kuvat: Kaisa Sirén

kirjaili: Anne, www.akkustannus.com
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti