sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Kansainväliset markkinat, Mahdollisuuksien tori ja Kirjastorokki


Viikonloppu täynnä toimintaa, kansainväliset markkinat, Mahdollisuuksien tori, sadonkorjuuta ja Kirjastorokki kaikki yhtäaikaa nautittuna sopivana sekoituksena aistien kautta ammennettuna.

Parhaiten makunystyröjeni muistiin tarttui kansainvälisiltä markkinoilta passion fruit curd, jonka jo nimesin tuttavallisesti körtiksi. Sitä vedetään sitten eri juustojen kanssa antaumuksella kotosalla, herkullista! Mukava markkinatunnelma, kiitos teille järjestäjät tapahtumasta, piristävää! Toivottavasti järjestätte ensi syksynäkin. Viihdyin!

Mahdollisuuksien torilla 10.9. Pidä Lappi Siistinä ry:n kojunaapurina oli ihastuttava Unkarilainen pariskunta. Voin sanoa että en ollut nälässä, rullapullaa ja muita herkkuja sateli milloin mistäkin suunnasta. Vieressämme oli kahvi- ja lettukoju, jossa nautimme maistuvat letut, makkarat ja kahvit. Kiitos teille ihanat uudet tuttavuudet! Kävimme kojullamme mielenkiintoisia keskusteluja kierrätyksestä ja muovista. Mahdollisuuksien torin ohjelmistoon kuului Hansi Harjunharjan hieno tulishow, itämaista tanssia ja paljon muuta!

Hansi Harjunharja, kuva: Heli Honkasilta

Kiitokset Mahdollisuuksien tori-tiimille, olette upeita ihmisiä. Oli mukava seurata sivusta tapahtuman syntyä, jossa oli 10-vuotta vetovastuussa. Katsella miten toiset tekevät. Hyvä te. 

Sadonkorjuu-markkinoilla Heli-hevonen tuli tutuksi kahvitauolla, mietimmekin yhdessä syntyjä syviä ja omistajan kanssa keskustelin hevosen akupisteistä, hirmu mielenkiintoista! Myös kukolla oli asiaa. Kukkoiliko se?

Kirjastorokki 11.9.sunnuntaina alkoi tietysti roudaamisella ja ehdimme kierrellä kaikki kojut läpi ulkosalla keikkoja odotellen. Eksyin kirjaston Lappi-osastolle kiertelyn ja samoilun ohessa ja löysin mielenkiintoisia sukuselvityksiä, jotka nyt odottavat lukijaansa tuossa pöydällä.

Ensimmäinen yhtye oli mahtavaa ja viihdyttävää, juuri sitä mitä tilanne vaati, RockWear! On vaikea pukea rokkia sanoiksi, joten jos et ollut keikalla, en voi sinua näin jälkeenpäin auttaa kuin pukemalla sanoiksi sen kuinka hieno yhtye tämä onkaan. 

RockWear, kuva: Jari Karjalainen


Kirjastorokin veteraaniesiintyjä Riukupastori oli soittovuorossa seuraavaksi, tuutin täydeltä progressiivista punkjazzia ja vielä jotain vähän lisää. Yhtye täytti 15-vuotta, onnea Riukupastorille!

Riukupastori, kuva: Jari Karjalainen

Jacques Daniels Project soitti viimeisenä Kirjastorokin lavalla huikean keikan. Yhtye julkaisi tänään uuden musiikkivideon, jossa voi haikeana muistella Valsaa. RIP Valsa. Viime kesänä se vielä oli siinä, mutta se ei enää ole siellä. On vain monttu ja nostokurki. Pian avautuvat uudet ovet.



Yhteenvetona huippu viikonloppu kaikkea mahdollista ja osa mahdotonta, jonka olisi voinut jättää kokematta, mutta sellaista se elämä on, osa huonoa, osa hyvää mutta useasti aika loistavaa. Nyt lukemaan sukuselvityksiä ja rentoilemaan sunnuntain leppoiseen tunnelmaan. Nähdään tapahtumissa ja kylillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti