torstai 2. toukokuuta 2013

Konkretian Häilyvyyttä!

Taidenäyttelyn avajaiset 

Lauantaina 26.4.2013 menin Elisan kanssa tutkimaan Napa -galleriaan ja Studio Mustanapaan mitä on Konkretian Häilyvyys. Kyseessä oli Liisa Karintauksen ja Heidi Hännisen yhteinen taidenäyttely. Yläkerrassa Liisan teokset vaikuttivat ja Elisan kanssa niitä yritimme pähkäillä. Kuinka monella tavalla voikaan valokuvaa muotoilla ja mihin muotoihin se voidaan uudestaan luoda. Vaikuttavaa!


Liisa Karintaus "Her Pixelated portraid", 2013, kuva:galleria Napa


Pidin todella paljon Garden tree -teoksista, niissä oli tietynlaista painostavaa mutta rauhallista tunnelmaa. Teoksista huokui osaltansa näkökulma sotaan ja pirstaleisuus, joka luonnollisesti seuraa sodan jäljiltä maailmassa ja ihmisissä. Pirstaleisuus ja muistijäljet sodasta periytyvät seuraaville sukupolville erilaisina asenteina ja tapoina, ellemme niitä käsittele ja nosta päivänvaloon.

Pakko nostaa pramille teos ”My favorite black and white movie”, Installaation on koonnut Liisa Karintauksen apuna Jaakko Niemi ja Antti Koskinen. Kysyin avajaisissa puukehikon kyhänneeltä Jaakolta teoksen syvempää analyysiä ja Jaakko oli sitä mieltä että kyseessä on puulaatikko. Sen paremmaksi ja syvemmäksi ei analyysi voi mennä. Jos joku miettii kotiinsa television ostamista, suosittelen tätä teosta, siitä saa paljon enemmän irti kuin siitä perinteisestä hypnoosilaatikosta.

Alakerrassa sijaitsi Heidi Hännisen teos, joka koostui betoniveistetyistä neuvostoliittolaisista nukeista ja betoniaanimaatiosta. Teos on osa Heidi Hännisen Kuvataideakatemian lopputyötä.

Näyttelyn ehdit vielä käydä itse katsomassa, sillä se on vielä 15.05.2013 asti auki galleriavierailijoille. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti