perjantai 26. lokakuuta 2012

Satumaisia fiiliksiä

Kuva: Timo Lindholm
Eilen se sitten alkoi, nimittäin Satumaa-tangomusikaali Rovaniemen teatterissa! "Satumaa-tangomusikaalin lipuista suurin osa on jo myyty ennen kuin yhtäkään esitystä on ollut." Ohjaaja  Miika Muranen kävi studiovieraana Lapin Radiossa, puhetta kuulet (ja pienen tekstin pätkän löydät) täältä!

Satumaa-tangomusikaalin Unto Monosta esittää Timo-Pekka Luoma, joka tunnetaan tai jonka ainakin minä tunnen paremmin Salkkari-Anttina. Musikaalin alkaessa metsästelin Luomaa, anteeksi niille, jotka sattui istumaan ympärilläni, koska saatoin vahingossa kuiskia kovaäänisesti kaverin korvaan, että: "Kato, Antti!!". Onnekseni ite tajusin päässä tästä vaiheesta yli ja keskityin esitykseen täysillä.

Kuva: Timo Lindholm
Kaikkien on päästävä kattomaan Satumaa! Sen takia jätän juonen raottamisen vähemmälle ja yritän muistella eilisiä fiiliksiä ja kuinka paljon ajatuksia pyöri sekä esityksen aikana että jäläkeen.

Pakko myöntää, että pieniä ennakkoluuloja tangomusikaalia kohtaan oli. Usein uusia asioita kohdatessa ennakkoluulot on tuttu juttu mulle, mutta harvemmin sen esiintymisestä tulee puhuttua. Ei mitään mahottomia ennakkoluuloja ollu, mutta ehkä se oli sitten tuo sana "tango", joka pisti silmään ja miettimään. Kehtaan myöntää, että pian 19-vuotta täyttävänä nuorena, tango ei kuulu jokapäiväiseen musiikkimakuuni, mutta ei huolta, tuttujakin tangoja kuultiin!

Kyyneleiltä säästyttiin, vaikka oisin voinu muutaman tirauttaa, mutten uskaltanu miettien ettei loppua tuliskaan.  Tippa linssissä silti mentiin tarinan jatkuen kohti loppumista. Kylmiä väreitä tulee tätäkin kirjottaessa ku miettii  miten taitavaa porukkaa näyttämöllä nähtiin. Se, että osaa näytellä niin hauskasti ja koskettavasti, mutta entä sitten se laulu? Ei pysty sanoilla kuvaamaan.

Kolmea sanaa käyttäen Satumaa-tangomusikaalista; yllättävä, koskettava ja hauska! Menkää teki kattomaan ja kertoilkaa mitä tykkäsittä.

"Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa
Missä onnen kaukorantaan laine liplattaa
Missä kukat kauneimmat luo aina loistettaan
Siellä huolet huomisen voi jäädä unholaan"


Mukavaa satumaista viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti