keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Blogillinen keskustelua


KATSOJAN SILMIN on kolmen rovaniemeläisnaisen kirjoittama blogi Rovaniemestä ja rovaniemeläisyydestä. Olemme aktiivisia kulttuurin, taiteen ja viihteen kuluttajia ja tykkäämme myös keskustella näihin liittyvistä asioista. Toivomme kuitenkin, että keskustelu ei ole vain yksipuolista, vaan että kommentointia ja vasta-ajatuksia tulee myös blogin lukijoilta. Bloggaaminen on yksi konsti ajatusten vaihtamiseen.

Meille saa antaa myös vinkkejä ja suosituksia näkemisen tai kokemisen arvoisista tapahtumista ja esityksistä Rovaniemellä ja miksei vähän kauempanakin. Toivomme, että voimme oppia ja kokea paljon uutta ja ihmeellistä tämän blogillisen seikkailun myötä. Toivottavasti retkestämme tulee ikimuistoinen!

Jos haluat kommentoida aktiivisemmin tai vaikkapa liittyä mukaan blogin kirjoittajaksi, niin ota toki yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen katsojansilmin@gmail.com

Tässä vielä tiiviit esittelyt meistä blogin kirjoittajista eli Pälvistä, Saijasta ja Suvista. Tervetuloa näkemään asiat katsojan silmin!

PÄLVI RANTALA

Olen helsinkiläissyntyinen, nyttemmin rovaniemeläistynyt kulttuurin ja yhteiskunnan tutkija. Olen väitellyt tohtoriksi Lapin yliopistosta vuonna 2009 aiheenani kylähulluus. Kulttuurihistorian väitöskirjan päähenkilönä oli alatorniolainen, 1800-luvulla elänyt Kalkkimaan papiksi kutsuttu pilkkarunoilija. Viime vuodet tutkimukseni kohteena ovat olleet niin sukupuolten tasa-arvo, päiväunien nukkuminen kuin taidelähtöisten menetelmien mahdollisuudet työelämän kehittämisessä.

Rovaniemelle saavuin pakettiauton kyydissä syksyllä 1997. Koti-ikävää olen jo vuosia potenut pohjoiseen, vaikka välillä ikävöinkin etelän jazzklubeja ja tuskailen pohjoisen liian valoisaa kesää. Ilahtuneen onnellisena olen seurannut kulttuurikentän piristymistä ja eri toimijoiden välisen yhteistyön lisääntymistä erityisesti sirkus- ja teatterialalla. Con Pollo -yhtyeen kanssa olen esiintynyt vuosituhannen vaihteesta lähtien, ja vieraillut avustajana Rovaniemen Teatterissa ja näyttelijänä Lapin ylioppilasteatterissa. Läheisimpiä paikkoja minulle ovat kulttuuritalo Wiljami, pääkirjasto ja kahvila Kauppayhtiö. Parasta mielestäni on se, että Rovaniemellä kulttuuri on lähellä.

SAIJA KESTILÄ

Olen 28-vuotias rovaniemeläinen nainen, valmistuin kulttuurituottajaksi vuonna 2010 Humakista. Toimin mm. Rovaniemen Mahdollisuuksien torin koordinaattorina, Let´s do it! World Cleanup-kampanjan Lapinalueen koordinaattorina ja Arctic Live Entertainment ry:n toiminnantarkastajana.

SUVI MONTONEN

Olen Suvi Montonen kotoisin Rovaniemeltä. Tarkoituksena olisi valmistua ammattilukiosta vuonna 2014, tutkintona Sähkö ja automaatio-tekniikan perustutkinto. Pian 19 vuotta mittarissa ja ajatus Sähköpuolesta lähti (jo menehtyneen) isäni insinööri taustoista.

Vapaa-aikaa löytyy myös koulun ohella, joten mukaan blogin kirjoittamiseen halusin lähteä uusien kokemuksien ja näkökulmien saamisen vuoksi. Lähellä sydäntä ovat perhe, ystävät, valokuvaaminen, kokkailu sekä eläimet.

1 kommentti:

  1. Kulttuurin piiriin tässä tapauksessa lasketaan kaikki skeittikilpailuista lukupiireihin ja teatteriesityksistä melontatapahtumiin sekä kaikki näiden väliltä.

    VastaaPoista