sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Kolme koomikkoa ja pikkujoulubuffet - makupaloja masulle ja mielelle

Marraskuun viimeisenä perjantaina suuntasimme pienellä aikuisporukalla Hotel Santa Clausiin pikkujoulujen merkeissä. Lupeissa olisi rauhaisaa jouluruokailua pitkän kaavan mukaan ja hersyviä hetkiä vierailevien stand-up koomikoiden hoteissa. Joulubuffaan ja stand-up keikkoihin liittyy aina omat riskinsä - vastaavatko ne odotuksia vai tuleeko hommasta mahalasku? Näissä kekkereissä ei tarvinnut pettyä!Jouluruokaa tarjoo kunnon väki


Suuntasimme pikkujoulubuffaan hyvissä ajoin klo 17, showtime alkoi klo 20 joten aikaa herkutteluun oli soppelisti. Ravintola Gaissan sali oli puettu jouluiseen asuun, ja hovimestari otti meidät ystävällisesti vastaan. Samalla hän myypäisi meille glögikuohuviinit ja hyvät viinit kinkun ja alkupalojen kyytipojaksi. Palvelu oli  lämminhenkistä ja hyväntuulista koko illan ajan kaikkien meitä palvelleiden tarjoilijoiden osalta.

  
                                                           
                                                               kuva: Jamita Lehtosaari


Pöydän päälle veitikkaiset rientää...tai tässä tapauksessa pöydän ääreen. Pöydästä löytyi kaikki perinteiset jouluiset alkupalat ja ruoat. Kokkipoika veisteli kokinhattu päässään viipaleita kinkusta ja kalkkunasta, muutoin sai itse pähkäillä runsauden keskellä mitä kaikkea mahaan enää mahtuisi. Erikoisuutena mainittakoon savustetut lohenpyrstöt, jotka olivat kerrassaan ekologinen ja maukas tuttavuus!

Jälkiruokapöytä haastoi täyden vatsan vielä juustoillaan ja makeilla herkuillaan. Mutta pitihän sitä tankata että jaksoi jännätä miten illan koomikot  - Petri Hankonen, Pete Kosonen ja Joonas Korhonen - pärjäisivät.

                                                         
                                                            kuva: Jamita Lehtosaari


Naurunremakoita Kirnussa


Täydellä masulla oli hyvä siirtyä Gaissa-ravintolasta Kirnuun, joka on oiva tila isommillekin kekkereille ja esityksille. Paikkoja salissa oli noin 300 henkilölle, paikalla oli arviolta reilu 200 stand-upin ystävää. Sali oli koristeltu kauniisti ja penkit olivat mukavat istua. Juomia sai hakea halutessaan baarista.

Esityksen rakenne oli suunniteltu jouhevaksi. Sen sijaan, että kaikki kolme olisivat esiintyneet yhtäsoittoa kolmenäytöksisen keikan, olikin Petri Hankonen juontajan ominaisuudessa spiikkaamassa kollegansa lavalle, ja siinä samassa yhteydessä veti omaa esitystään.

Petri sai yleisön lämpeämään nopeasti pienellä kehaisulla:
Teille voi kertoa vitsin ja te nauratte. Sen takia on ihana tulla tänne pohjoiseen.


Petrin vahvuutena oli improvisointi, hän nappasi yleisöstä muutaman eri ryhmän, joita puhutti omissa osuuksiin illan aikana milloin minkäkin teeman varjolla. Osansa veistelystä saivat niin hoitsut, sähkömiehet kuin erityisesti maistraatin porukka.

Video YouTube (ei illan esityksestä)
Petri spiikkasi lavalle oman osuutensa jälkeen Joonas Korhosen, joka haki teemoja parisuhteesta (mainosti olevansa ensimmäistä päivää sinkkuna eronsa jälkeen),  maahanmuutosta ja keski-ikäisten peloista. Ja tietenkin kestoaiheesta, Paavo Väyrysestä.
Se pelottaa, kun Paavi Väyrysen isä eli satavuotiaaksi. Ja Paavon ikä oon vasta 71 v!

Loppua kohden kyytiä saivat myös venäläiset ja homofoobikot.

Joonaksen setin jälkeen reilun vartin mittainen väliaika päästi yleisön tankkaamaan juomia ja käymään nenänpuuteroinnissa.


Video YouTube (ei illan esityksestä, mutta näitä juttuja kuultiin :)Väliajan jälkeen Petri otti taas juontajan rooliaan ja heitti  samalla läppää keski-iästä. Hän muistutti yleisöä, että keski-ikä voi tulla vaikka parikymppisenä kun vain tekee oikeita valintoja.

Pete Kosonen veti illan viimeisen täyspitkän setin. Heti alkuun etelän miehelle sattui pieni kömmähdys,  kun lappilaisista tuli lappalaisia, mutta yleisö korjasi koomikkoa nopeasti ja hommassa päästiin eteenpäin ilman suurempia vaurioita.

Kosonen veti herkullisimmat lohkaisunsa ikääntymisestä. Pete 28 vuotta versus Pete 48 vuotta antoi hyvät naurut yleisölle, jolle ikääntyminen tavalla tai toisella on tuttua tavaraa. Armottoman tarkkailun alle pääsi niin koomikon omat silmäpussit kuin naisen seksuaalisuus eri ikäkausina.


Video YouTube (ei illan esityksestä, mutta näitä juttuja kuultiin :)

Kososen hauskuutusten jälkeen Petri Hankonen lausui loppukaneetit ja kiitteli yleisön jatkamaan rattoisaa iltaa.


Summa summarum

Neljän henkilön seurueestamme vain yksi ei pitänyt illan stand-up showta järin hauskana. Mielipide jäi vähemmistöön äänin 3-1 ja totesimme, ettei tälle stand-up neitsyelle tämä laji ehkä vain uppoa noin muutenkaan.

Sopivasti hauskuutettuina siirryimme vielä yhdelle - tai kahdelle - alakerran ravintola Zoomitiin, jonka jälkeen tuhkimon kello näytti keski-ikäiselle sakillemme kotimatka-aikaa. Pirssin saimmekin näppärästi heti ravintolan edestä.


Kannattaa seurailla Rovaniemen stand-up tarjontaa. Ja kun siihen yhdistää maittavan illallisen, on siinä sopivasti sitä ruumiinkulttuuria ja mielen virkistystä. Suosittelen!

                                   Tämän kuvan myötä iloista joulun odotusta kaikille!


                                                       kuva: Jamita Lehtosaari

Bloggasi Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti