lauantai 19. tammikuuta 2019

Ihanaa lääkettä itsensä peilaamiseenPitkän tauon jälkeen kävelin teatterin lipputiskille ihanan Eeva-Liisan kanssa vaihtamaan kuulumisia ja kerroin, että minulla on ikävä teatteriin! Hänellä oli heti lääke vaivaani! Reseptissä oli vähintään kerran kuussa teatteria ja sen kautta roimasti hyvää mieltä. Olen huomannut selvät ja kauaskantoiset vaikutukset heti ensimmäisen kerran jälkeen. Suosittelen ihan jokaiselle!

Kävimme katsomassa teatterin Kero-salissa Hannu Frimanin ohjaaman Eila, Rampe ja Likka -näytelmän. Täydellinen juuri vallitsevaan hetkeen, samaistumiskohtia täynnä oleva teos, josta en tiennyt etukäteen mitään. Halusin vain mennä ja istua penkkiin, antaa teatterin viedä mennessään tuntemattomalle matkalle. Näytelmä osui ja upposi, kuin kuuma veitsi voihin! Muistin, että ihminen on opittujen käyttäytymismallien ja kulttuurinsa teos, jota voi muokata uusilla kokemuksilla laajemmaksi ja kehittää.

Matkalla, kuva Kaisa Sirén

Sanotaan, että kaikki vieraat itselle tuntemattomat asiat inhottavat ja kummastuttavat ja totta se on! Joskus on mentävä ulkomaille asti avatakseen silmiään uusille kokemuksille, vaikka matka kohteeseen olisikin pelottava.

Eilan 60-vuotissyntymäpäivät Turkissa eivät menneet ihan odotusten mukaan.Terve järki matkalla on kuitenkin hyvä säilyttää, ettei päädy tiputukseen vieraan maan sairaalaan. Toisaalta, kokemus se on sekin. Likalla oli jännittävä kohtaaminen ja kenties siitä voisi tulla jotain? Näytelmä loppui hauskalla tavalla avoimesti niin, että tähän voi jokainen omien elämän kokemustensa pohjalta lisätä lopputuleman. Jännittävää! Mikä on sinun näkemyksesi, miten näytelmä etenisi?

Syntymäpäivät Turkissa, kuva Kaisa Sirén


Haluaisin nähdä muita osia Sinikka Nopolan Eila, Rampe ja Likka – näytelmäsarjasta. Voimme toivoa, että niitä tulee näyttämölle.

Eilan, Rampen ja Likan voit tavata Kero-näyttämöllä 17.5.2019 saakka, vielä ehdit hyvin mukaan matkalle suomalaiseen kulttuuriin ja kenties itseesi. Näet täältä näytösajat ja tiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti