torstai 25. huhtikuuta 2013

Arktinen, alternatiivinen kissapeto!

Kiirehiskulttuurinen ilta lauantaina 20.4.2013.

Tapahtumakalenterini ilmoitti minulle lauantaille olevan viisi eri tapahtumaa. Pohdin kuumeisesti minne mennä, kaikki niistä houkuttelivat suuresti, ja olihan minulla vielä lipunmyynti nakkikin sälytetty illalle.

Yritin saada jotain selkoa The Idan Raichelin lipunmyynnistä, mutta kukaan ei oikein tiennyt mitään ja vasta Korundissa käymällä minulle kerrottiin että se on loppuunmyyty. Onneksi kylästä ei tapahtumat loppuneet kesken, neljä jäljellä. Kohti Wiljamia ja Wiljami Alternative II -tapahtumaa. 
 

Ihastuin kahteen eri esitykseen, Mion Wuosha kosketti! Mahtavaa! Olen tavannut neidin toisessa yhteydessä ja esitys tuli yllätyksenä. Tapasimme keikan jälkeen ja yhdessä mietimme missä olimme tavanneet aikaisemmin. Tai Shanin keikka ihastutti uusilla biiseillä ja vanhempi tuotanto aiheutti jammailufiiliksen. Istahdin Ailan seuraan myymään Tai Shanin levyjä aulaan. Oli meillä hauskaa! Juontajan roolissa ollut Eveliina Paksuniemi kysyi tuleeko minulle mieleen muita ilmaistapahtumia Rovaniemellä, tietenkin Mahdollisuuksien tori syksyllä! Kiitos Eveliina tiedon ja kulttuurin edistämisestä lavalla!

Seuraavaksi suuntasin Grandeen Arctic Live Entertainmentin tapahtumaan Arctic Hardcore Pit V, jossa esiintyivät Terveet Kädet, Suohauta ja Tiistain Kyynel. 


Ehdin myydä lippuja 45 minuuttia ja sitten piti taas liikahtaa seuraavaan tapahtumaan. Lapin Tavastialla eli Tivolissa esiintyi mahtava Von Hertzen Brothers! Odottelimme keikkaa Lauran kanssa, joka pyörähti eteeni tilatessani kahvia. Lauralta onnistuu robotti-tanssi, minulta epämääräinen sätkintä.

Von Hertzen Brothers teki mitä pitikin, uusia ja vanhoja biisejä pompsahteli sieltä täältä ja eturivissä oli kiva olla, kun kukaan ei työntänyt tai tuuppinut. Mahtava keikka. Hatun noston paikka Von Hertzen Brotherseille AMUR-hankkeen esille tuomisesta! Lavalta kerrottiin heidän saaneen kunnian toimia kummeina Amurintiikeri Laralle, joka asustelee Korkeasaaressa. Taidanpa seuraavan Helsinki reissun yhteydessä käydä Korkeasaaressa viihtymässä.

Von Hertzen Brothers, Kuva: Tatu Ollikainen

Amur-hanke levittää tietoa uhanalaisten Amurin kissapetojen pelastamisen puolesta ja kerää varoja
eläinten suojeluun luonnossa, sekä kissapetoihin liittyvään ympäristökasvatukseen.
Hanketta vetävät Korkeasaaren eläintarhan ja Korkeasaaren ystävät ry.

Jonne, Mikko ja Kie von Hertzen, amurintiikerin suojelun kummit
Korkeasaaren arkisto
Kuvaaja: Mari Lehmonen

Von Hertzen Brothersin mahtavan keikan jälkeen ryntäsin Grandeen roudaus avuksi, mutta kaikki olikin jo roudattu. Lähdin Pinksu -kissan viereen kotiin nukkumaan tyytyväisenä illan pulpahtelevasta kulttuuriannista!

Perjantaina lisää kulttuuria, nimittäin Liisa Karintauksen ja Heidi Hännisen näyttelyn avajaiset ovat Galleria Napassa. Konkretian Häilyvyys olkoon perjantain kova sana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti