lauantai 30. kesäkuuta 2018

Ratkiriemukas puolitoistatuntinen koomikoiden kesäteatterissa - kilpajuoksu konkurssikelloa vastaan palkitsee katsojan


Lentävän Poron Teatteri on maailman pohjoisin improvisaatioteatteri Suomen Lapissa, Rovaniemellä. 

Se tarjoilee keskellä kaupunkia ravintola Kauppayhtiön pittoreskissa  terassiteatterimiljöössä kuluvana kesänä sketsikimaran Maailman hauskimmat 96 minuuttia. 

Tämähän oli nähtävä!Taloudellisten haasteiden kanssa taisteleva Lentävän Poron Teatteri ei ole antanut tunnelman latistua valuutan vähyydestä vaan on kääntänyt teeman voitokseen kesäteatterin lavalle. Ensi-iltaan oli kerääntynyt kiitettävästi väkeä, ja terassin baari palveli mallikkaasti katsojia eikä pieni kesäsadekaan menoa  haitannut. Päivänvarjot antoivat suojaa, ja ravintolan fleecepeitot lämmittivät katsojia.


NÄYTELMIEN PAKASTEPULLASTA IMPRON IMUUN


Koska ”konkurssi kurkkii puntista”, alkaa esitys päättäväisesti klassikon Tukkijoella esittämisellä. Homman keskeyttää kuitenkin jumalallisen hahmon ottanut naapurin Pakari Paakari, joka antaa teatterille 96 minuuttia aikaa näyttää todelliset kyvyt komediateatterin tekemiseen. 

Alkujärkytyksen jälkeen alkaa iloinen menneiden vuosien muistelu ja läpileikkaus menneiden kesien teemoista: Biblia, Kekkonen, Veitikka, Antti Tuisku ja tietenkin vuoden 2015 Tonttuteatteri, jonka ansiosta teatterin toimari Jussi lopullisesti kaljuuntui.

Kahdeksan vuoden työ kuudessa minuutissa ei kuitenkaan syö minuutteja riittävästi, joten alkaa armoton sketsien kehittely. Yleisö lämpenee sisällissotasekoilun, taiteellisten byrokraattien ja hevien lätyntekijöiden toilailua naureskellessa.
METAFORISTA JOUTSENTANSSIA KERRAKSEEN


Välillä palataan todellisuuteen herkistelemään tilannetta ”mä en haluaisi että tää loppuu”, jolloin katsoja melkein jo halusi kolehtihaavin ilmestyvän jostain eteensä.  Sitten lähteekin draaman laukka kohti huipentumaa, jonka nähtyään avautuu käsiohjelman keskiaukeaman naamarikin uudella tavalla.

Yleisöä osallistettiin sopivasti, jotta paikat pysyivät lämpimänä ja lavalle saatiin lisää improvisaation makua.

Enempää on turha paljastaa, sillä tämä on itse koettava. Esityksen jälkeen kotimatkalla jaksoivat hykerryttää vielä hevit koti-isät, hektinen aerobic-sessio, lavasteratkaisu kun kuu loistaa, vokaaliuutiset ja armoton räkä-poskella Rokka-räp ja fanitus Tuntemattomasta.  


                                                                 Ansaitut aplodit
Miten kävi Pakari Paakarin kun 96 armon minuuttia kävi loppuun? Mene, tiedä ja katso.
Pois hymyssä suin astellessa jaksoi naurattaa vielä loppusanat: 

”Jos pidit meistä, kerro kavereillesi ja jos et, suosittele vihamiehillesi”.

Ehdottomasti!

PS: mene hieman nälkäisenä ja herkuttele Lentävän Poron Burgeraterialla, sillä siitäkin kilahtaa teatterin kassaan yksi euro! bloggasi Anne


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti