lauantai 10. helmikuuta 2018

… ja Runomaraton starttaa N-Y-T nyt!


Anne Lukkarila, Tiina Qvist ja bloggaaja-Pälvi onnellisesti maalissa!

Yhdeksän runoilijaa, aikaa 42,195 minuuttia. Runebergin runomaratonissa 5.2.2018 elävät runoilijat eivät kilpailleet keskenään, eivät edes aikaa vastaan. Jokainen sai tekstilleen sen hetken, jonka se tarvitsi. Sitten siirryttiin seuraavaan runoon, seuraavaan tarinaan, toisenlaiseen kieleen. Kuten juontaja, Rovaniemen Teatterin yleisötyöntekijä Anne Niskala totesi: maratonin aikana päästiin sisään uskomattoman monenlaisiin, keskenään erilaisiin maailmoihin. Kun jokainen luki vuorollaan yhden runon, ja vuoron sai useamman kerran, intensiteetti säilyi loppuun asti.

Rovaniemen kaupunginkirjaston ja Rovaniemen Teatterin yhteistyössä järjestämä tilaisuus keräsi yleisöä yllättävänkin paljon – enemmän kuin esiintyjiä, mikä on aina positiivista. Runoilijoista nuorin oli tuore ylioppilas, vanhin hiukan aiempaa vuosikertaa. Runoissa liikuttiin kodin piiristä fantasiamaailmoihin, runsaasta proosarunosta tiiviiseen ilmaisuun ja hersyvään murteeseen.

Kun kirjoittaja itse lukee runonsa, siihen pääsee sisälle eri tavalla kuin kirjasta tai ruudulta lukiessa. Illan lopuksi totesimme, että joskus voisi myös sekoittaa runot – jokainen joutuisi lukemaan jonkun muun runoja, mikä toisi mukaan taas uusia sävyjä, erilaista tulkintaa.

Kiitos runoilijaystävät! Nähdään kevään mittaan – tulossa on tiettävästi ainakin Poetry Slamin aluekarsinta, ja kuiskuttelua kuului Runon vuoron uusintakierroksesta ja Runokaraokestakin. Ollaan siis kuulolla! 


Runomaraton vauhdissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti