torstai 1. kesäkuuta 2017

Kuuma, kuumempi, arktinen lempi!

Purkitettua tietoa kohtalokkaista kohtaamisista.
Ai että museossa on tylsää? Ahahha, sallikaa mun nauraa! Nyt on nimittäin Arktikumissa tarjolla sen verran kuumaa tavaraa, että punastelematta museokierroksesta on vaikea selvitä.

Kuumaa kyytiä - Hot stuff -näyttely kertoo arktisesta rakkauselämästä. Tosin "rakkaus" on ehkä turhan lempeä sana kuvaamaan sitä eläinten ja ihmisten ryskyvää, loiskuvaa, tärisevää, nautinnollista ja väkivaltaistakin maailmaa, mikä näyttelyn kautta avautuu.

Lauantai-illan luontodokumenttien sisäsiistit suvunjatkamis-selostuksilla varustetut pätkät jäävät auttamattoman vaisuiksi Kuumaa kyytiän -näyttelyn rinnalla. Se tarjoaa tymäkän tietopaketin arktisten eläinten parittelukäyttäytymisestä, mutta antaa myös runsaasti pohdittavaa. Ja mieleen jääviä kuvia - niin yöllisiin painajaisiin kuin romanttisiin kesäiltoihinkin.

Visuaalisesti ihanainen, suloisen pastellinen kokonaisuus voisi toimia loistavana aloittelupaikkana vaikkapa polttareille. Vink vink!

Kuumaa kyytiä on tarjolla lähes vuoden ajan. Kannattaa tsekata!

2 kommenttia:

  1. Eikös tämä ole Arktisen tiedekeskuksen näyttely eikä museon.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, mutta näyttely on esillä Arktikumissa. En tiedä kuinka moni kävijä erottelee näyttelyt toisistaan sen mukaan, onko näyttely museon vai tiedekeskuksen? Tekijöiden näkökulmasta tällä toki on merkitystä! Kiitos siis kommentista, hyvä tarkennus!

    VastaaPoista