sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Ihanissa tiloissa Studio Solulla

Solu treenaa - Aoi tiloissa. Kuva: Studio Solu.
Voi te ihanat Solun naiset! Pelastitte, rauhoititte päiväni! Saavuin Tiloissa-esitykseen ihan tiloissa – takana kamalan hirveän ahdistavan kiireinen kevät, pää täynnä puhetta ja sanoja, kroppa pinkeänä jännityksestä ja stressistä.

Esityksenne lopussa oloni oli huomattavan paljon seesteisempi.

Johanna ”Kaustinen” Keiskin ja Linda Soinnun koreografioima teos sai ensi-iltansa Tanssin päivänä. Solulla on kevään aikana ollut monenlaista vastoinkäymistä, ja esitykseenkin oli viime tipassa jouduttu tekemään muutoksia. Katsojalle se ei kuitenkaan näkynyt muuten kuin ehkä vielä tavallistakin suurempana keskittymisenä ja herkkyytenä. Teoksen kauniin harmoninen puvustus sekä Antti Lindholmin musiikki ja valosuunnittelu tekivät esityksestä ehjän ja kokonaisen.

Rakastan Studio Solun esityksissä sitä, että jokaisen tanssijan oma olemus ja liikekieli ovat vahvuus, eivät asia joka pitäisi yhtenäistää ja siistiä kliiniseksi. Tekninen taitavuus on tietysti tärkeää, mutta tanssi ei kenellekään Soluista näytä olevan vain taiturimaista suorittamista, vaan oma tila, jossa on hyvä olla.

Tiloissa-teoksesta etsin aluksi tarinaa ja jonkinlaisen, omanlaiseni, löysinkin. Tanssiteoksen ihanuus löytyi kuitenkin jälleen siitä, että sanojen loppumisen jälkeen jää liike, kohtaaminen, yhdessä ja omassa kehossa oleminen. Tunne, tunnelma, olotila, oman itsen kuulostelu vailla pakkoa.


Kiitos, thank you, Kaustinen, Linda, Sandra, Aoi, Sari, Tosca, Roosa ja Elina sekä tietysti Outi ja Antti!

Liikkeellis-äänellinen tutkimusmatka Tiloissa on nähtävissä vielä tänään sunnuntaina, vappuaattona kolmelta ja viideltä.

- Pälvi - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti