keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Poltetta Lapin Hullussa Aki Mikkosen tahtiin


Astuin ensimmäistä kertaa elämässäni 11.12. Lapin Hulluun ja koin ahaa elämyksen. Pidin siitä elämyksestä, joka sieluni sopukoihin virtaavasti kertoi, että tämä on tilava ja hieno paikka! Joulushoppailun ohessa suosittelen pistäytymään vaikka kaakaolla. Illemmalla sitten voi vähän pipoa höllentää, irrottaa kohmettuneen kätensä ostoskassista ja siirtyä henkilökunnan palvelualttiiseen hellään huomaan.

Eteenpäin, sanoi hullu lumessa. Vilhoa ohimennen moikaten, kohti ylätasanteen lavaa kävi askeleemme. Sain pyynnön tulla kirjoittamaan tästä megalomaanisesta spektaakkelista, Aki Mikkosen levyjulkkarikeikasta. Miettikäämme että Aki on neljä vuotta tehnyt levyään ja sieltä voi kuulla miehen ajatuksia elämästä ja olemisesta. Huippu juttu! 

Kuva: Pekka Hartikainen


Tapasin Tapani ”Tapsa Tappuli” Hallikaisen, joka myllytti juontajan roolissa ja kertoi Akista asioita, joita emme välttämättä ennen tienneet. Voisin sanoa Tapania moottoriturvaksi, nimittäin hiljaiseksi hän ei jäänyt ja sanavalmis. Yhtenäisenä showna toimiva ja rytmitetty mutta iloinen ja keveä yhtäaikaa, vähän niinkuin laatuviinit, minulle on kerrottu. Tai sitten keksin tuon juuri. Lavalla oli Akin lisäksi kaksi Korvaboosty-yhtyeen jäseniä soittamassa. Jari Karjalainen kosketinsoittimissa ja Sami ”Kone” Enbuska perkussioissa. Arvatkaapa kuka päätyi levymyyntiin?

Tämä oli sellainen hyvän mielen keikka ja kansa tanssi, kunhan ensin poistimme matot pois alta tanssilattialta. Toinen vaihtoehto olisi ollut olohuone tanssit sukkasillaan, mutta päädyimme helpompaan ratkaisuun. Kuvasin keikalla Akin levyn nimikkobiisin Poltetta.Aki Mikkonen, tuo lavojen loiste, meni ja avasi juuri uudet nettisivut, käyhän tutustumassa ja tilaa vaikka pukin konttiin levy mieltäsi/jonkun toisen mieltä ilahduttamaan. Aki kertoi että helmikuun puolella tuleekin isompi levyjulkkarishow. Myös ulkomaille on tilausta, Brysseliin on keikalle käynyt kutsu alkukeväälle. Menehän Aki ja käy jakamassa poltetta maalimalla.

Triviaa: Tämän tekstin luomisessa on käytetty 8 dl vahvaa poltetta ja hyppysellinen aamuista kipinää. Vahva polte on kahvi, kuten useimmat kahvinsuurkuluttajat jo tiesivätkin, sitä saa ostettua täältä.

2 kommenttia: