keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Mitä tapahtuikaan Pohjanhovin 80-vuotisjuhlaillallisella?

Katolta näkyy kauas, kuva:Jari Karjalainen

Lauantai-ilta alkoi lupaavasti juhlahumussa, saavuimme legendaariseen Pohjanhoviin ja vastaanotto odotti ovella. Vesa Norvanto nostatti tunnelmaa entisestään flyygelin soitannollaan ja tunnelma oli odottava. Vieraskirjaan nimi, kättely ja tervetuliaismalja. Istuimme pöytäämme, jossa tutustuimme mahtaviin ihmisiin ja vaihdoimme kuulumisia. Tunnelma oli jo mukavan rento. Mitä ilta tuokaan tullessaan?
Illan menu ja ohjelma, Kuva: Jari Karjalainen

Päivi Olkkonen Pohjanhovin hotellinjohtaja toivotti meidät kaikki tervetulleeksi juhlaan. Restel Oy:n toimitusjohtaja Mikael Backman kertoi puheenvuorollaan Pohjanhovin tulevaisuudesta ja uusista tuulista, kuulostaa hyviltä muutoksilta! Enää ei tarvtse lähteä merille, kun voi rantautua tuosta joen yli Pohjanhoviin rentoutumaan ja viihtymään. Huippua! Odotan innolla millaisia muutoksia on luvassa ja tulemme sitten vierailemaan, ihan tähän lähelle. Irtiottoja arkeen!

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen kertoi kokemuksistaan Pohjanhovissa ja turismin merkitys useissa eri puheissa korostui illan aikana. Eri kohderyhmien erityistarpeiden huomiointi tuli esille ja se on varsin mielenkiintoista millaisia muutoksia voidaan tehdä varmistaakseen vieraiden viihtyvyyden.

Tarjoilijat toivat alkupalat, viileiden vesien herkkuja, jossa Tenon lohi, Inarin muikku, suolasiika ja jokirapu pääsivät hyvin esille. Voin sanoa että keittiömestari on onnistunut tehtävässään.

Viileiden vesien herkkuja, Kuva: Jari Karjalainen

Pääruoka Lapin riekkoa Pohjanhovin tapaan oli odotusten arvoinen, siinä oli niin sanotusti osa Lappia lautasella. Riekko oli löytänyt tiensä Enontekiöltä Rovaniemelle. Palautui mieleen nuorena syömäni isän pyytämät riistalinnut. Ruoalla on yhteys sydämeen, taas tuli muistutus siitä, mitä laadukas ruoka on.

Lapin riekkoa Pohjanhovin tapaan, Kuva: Jari Karjalainen

Jälkiruoka marjainen marenkijäädyke sisälsi yllätyksen, kauniin marenkilumipallon sisältä löytyi kinuskikastiketta ja karpalojäädykettä.


Marenkilumipallo, Kuva: Jari Karjalainen

Todella herkullista ja laadukasta! Suosittelen kun käytte ulkona syömässä, tulemaan tänne seuraavalla kerralla. Jälkiruoka sisälsi toisenkin yllätyksen, nimittäin Angelit esiintyivät, unelmien täyttymys! Upeita joikuja ja rempseää huumoria, kiitos Angelit.Jari Tervo oli hauskaa kuultavaa, paikalliset muistelot naurattivat vieraita ja tunnelma kohosi entisestään. Saimme kaikki Jari Tervon novellin "Viimeinen sikari" kotiinviemiseksi, kiitos siitä! Upea muisto kokemusrikkaan illan lisäksi. Kaskuja Lapista ja Pohjanhovista meille tarjoili Markku Torkko ja Mauno Kylli, kaskuja löytyy muuten kirjana jos kiinnostuit. Kahvittelimme lopuksi ja tunnelma oli iloinen ja poriseva! Hyvin tasapainossa olleen illan ohjelman juonsi Tapio Räihä. Toivotamme Pohjanhoville pitkää ikää, kiitos että saimme olla mukana. 

Paula Koivuniemi villisti tanssiyleisön ja heitä oli mukava seurata - osaavia tanssijoita. Paula sopi Pohjanhovin 80-vuotisjuhlaesiintyjäksi todella hyvin. Kaksi legendaa yhdessä, Pohjanhovi ja Paula Koivuniemi. Kiitos Paula Koivuniemi!

Paula Koivuniemi villitsi yleisöä, Kuva: Jari Karjalainen

Karaokebaarin puolella paikallinen kovan luokan The Bilebändi soitti ensimmäisen setin Paulan pitäessä taukoa päälavalla ja pääartistin keikan jälkeen illemmalla. Mahtava yhdistelmä, sillä kävimme kummallakin keikalla vuorotellen. The Bilebändi yllätti täysin minut sellaisella biisivalinnoilla että olin otettu. Kiitos The Bilebändi että herätätte henkiin biisejä, joita harvemmin enää missään kuulee! Jos tähän laittaisin hymiön, se olisi sydän.


The Bilebändi, kuva: Saija Kestilä

Historian lehtien havinaa

Maanantaina 17.10 oli Avoimien ovien päivä Pohjanhovissa, jossa sai tutustua majoitustiloihin, kävimme Presidentin sviitissä katselemassa, todella hieno ja tilava! Kävimme myös saunakabinetissa ja huokailimme kuinka hienoa täällä on hotellivierailla nauttia olostaan.

Tutustuimme Kaisa Sirénin kokoamaan juhlanäyttelyyn. Mielenkiiintoisia historiikkeja ja kuvia menneiltä vuosilta, ihan en ennättänyt lukemaan kaikkea, sillä ihmismäärä oli suurta, mikä on todella hyvä asia. Täytyy käydä toisen kerran aistimassa historian siipien havinaa, ajan kanssa. Näyttelystä löydät myös Tapani Rantalan maalauksen Päivi Olkkosesta, joka paljastettiin juhlaillallisella.

Kerroinko jo herkullisesta lohikeitosta? Pohjanhovi tarjosi lohikeittoa avoimien ovien vierailleen, joka maistui väkimäärästä päätellen monelle.Lohikeitto maistui, Kuva: Jari Karjalainen

Presidentin sviitistä, Kuva: Jari Karjalainen

Yksityiskohta Kaisa Sirénin näyttelystä, Kuva: Jari Karjalainen


Kaikenkaikkiaan mahtavia kokemuksia! Nähdään jälleen tapahtumissa, ihan tässä lähellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti