tiistai 8. maaliskuuta 2016

Pikavoitto

Kävin jo taannoin kuukausi sitten katsomassa Pikavoiton, meinasin kirjoittaa siitä samantien. Varasin jo seuraavatkin näytökset mistä kirjoitan, mutta sitten sattui elämä. Koin jotain omituista ja järistyttävää. Olen kuitenkin kokemuksesta vahvempi ja viisaampi, kuitenkin se jätti minut tilanteeseen, jossa en oikein hallinnut enää kalenteriani, kaikki lipui ohitse. Ei enää, ei hätää! Täs mie oon!

Pikavoitto on hauska kokonaisuus, kuitenkin joillekin osaksi totisinta totta köyhyysrajalla eläessä. Sattumalta yhtäkkiä onkin mahdollisuus ostaa itselle jotain kivaa ja matkustella, mutta millä hinnalla?

Kuvassa Loretta Mackie (Paula Miettinen) ja Francis Shields (Helka Periaho). Kuva Antti Raatikainen.

Loretan (Paula Miettinen) ja Francisin (Helka Periaho) ongelmaratkaisukykyä on hauska seurata kun he kaivavat itseään syvemmälle ongelmakierteeseen, josta on todella vaikea selvitä ulos. Sanonta totuus maan perii, sopii kyllä tähän. Suosittelen että käväsette katsomassa, pieni Pikavoitto siis katsojallekin luvassa teatterin lavalta.

Kävitteko katsomassa Kiviä taskussa -näytelmää ikinä? Olin teatterilla työharjoittelussa silloin ja taisin olla lähes jokaisessa Kiviä taskussa -näytöksessä nauramassa itseni tärviölle. Sain olla myös maatalouslomittaja Lapista kun yleisössä istuin. Lämpimät muistot ovat nuista ajoista! Tämänkin näytelmän teksi on saman kirjoittajan, Marie Jonesin kynästä. Näillä perusteilla suosittelen!

Kuvassa Francis Shields (Helka Periaho) ja Loretta Mackie (Paula Miettinen). Kuva Antti Raatikainen

Taidanpa kaivaa kalenterin esille ja varata uudelleen esityksiin paikat! Huomasitteko että meille on tullut lisää uusia kirjoittajia? Lukekaa ja jakakaa te heidän tekstejä, joudun odottamaan aina itse ennekuin luen jos en ole katsonut näytelmää ja kirjoittanut siitä, ettei se vaikuta omaan tuotokseen. Helposti mieli laiskistuu ja luovuus rajoittuu. Nyt voin lukea Pikavoitosta, mahtavuutta!

Nähdään teatterilla ja muissa riennoissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti