maanantai 30. marraskuuta 2015

Surullisen hahmon tähtipojat

Kuka olikaan se tähteä kantava heppu, se jonka rooliin laitetaan se joka ei osaa laulaa tai joka ei uskalla sanoa mitään? Munkki? Ja kuka on Marian-neito? Miten niin ei kuulu tähän showhun?

Sällillä on aikamoinen homma saada tiernapoikien castingiin saapuneet tyypit ja itse esitys keikkakuntoon. Sinkkunaisten pikkujouluissa pian pärähtää – tai sitten kosahtaa. Yksi tykkää nukkua roskiksessa ja kärsii jos jonkinlaisista fobioista, toinen huuhailija on lähdössä Mötiköiden keikalle, mutta tuntuu muuten olevan aika pihalla kaikesta. Ja sitten se ujoilija, jota kukaan ei edes huomaa vaikka päälle istuisi.

Hoo jos minä olen musta. Kuva Lentävän Poron Teatteri


Sälli itse ei onnistu edes itsemurhassa.

Suloisia kavereita nämä Lentävän poron teatterin vähän erilaiset tähtipojat. Heikki Mäkäräinen, Olli Halttu, Mona Huczkowski ja Jarno Jokiharju ovat rooleissaan sopivalla tavalla omanlaisiaan. Ehkä liikuttavin on Haltun esittämä moniongelmainen Antti, herkkä sielu. Ja on Huczkowskin Ruukin aika ihana.

Pikkujouluesitykset eivät yleensä minua juurikaan sytytä. Karuudessaan ja rosoisuudessaan Mikko Lipposen alkuperäistekstiin pohjaava ja Jonne Suopajärven ohjaama Tähtipojat onnistuu koskettamaan kyynikkoakin. Eikä vähiten Antti Lindholmin musiikin ansiosta.

Kyllä se kannattaa katsoa – jos lippuja vielä saa!

Rovaniemen teatterissa pyörii pikkujouluaikaan Samu Stenbergin ideoima Menuteatteri, jolta odotan maukkaita hetkiä.

Se on kuulkaa joulukuu. Sille!


- Pälvi  - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti