tiistai 25. elokuuta 2015

Taisteluhuutoja ja kidnappauksia – Teatterisota täynnä konflikteja!

Kenen joukoissa seisot, kenen lippua kannat? 
Vastarintaliike Punainen hevonen. Hurjaa porukkaa.

Onneksi väriä ei tarvinnut Rovaniemen Teatterisodassa julkisesti tunnustaa. En nimittäin olisi mitenkään osannut päättää. Perjantain esittelyissä ja improtehtävissä onnistuivat kaikki, lauantain Mika Waltari mash-up-tulkinnat toivat esiin jokaisen teatterin omia vahvuuksiaan ja omanlaistaan luonnetta.

Rovaniemen teatteri? Juu, ihanaa draamaa ja aplodien kalastelua sekä tietysti laitosteatteri-statukselle kettuilua. Konttisen kesäteatteri? Ihanat Malla (bloggarikollega!) ja Johanna tekivät tasaisen varmaa työtä suloisissa sukelluspuvuissaan, ehdottomana plussana molempien vahvuus laulajana. Lentävä poro? Improilun mestarit loistivat etenkin perjantain tehtävissä ja huikeassa "Vanha isä ammeessa" -loppunumerossaan. Studio Solun kaunottaret olivat sisäistäneet Waltarinsa, ja myös ”kaksosten auto” innovaatio oli kerrassaan loistava.

Samperin teatterin Irene ja Olli olivat unohtaneet Janhusen Eskon saunaan, mutta ilman ohjaaja-dramaturgiakin kokeneet ja varmat näyttelijät pärjäsivät vähintäänkin kohtalaisesti. Rimpparemmin cooleista cooleimmat Helmi ja Atte tekivät tarkkaa työtä ja osoittivat, että puhe on teatterissa ihan yliarvostettua. Lapin ylioppilasteatterin "Wiljamin enkelit" Meri, Mona ja Pauliina – mitä niistä nyt sitten sanois… ”Peruuta tohon”. Auts.

Kaikki seitsemän joukkuetta olivat niin hiton hyviä, että oman suosikin valitseminen oli kertakaikkisen mahdotonta. Kun esiin marssi vielä Vastarintaliike Punainen hevonen, konfliktin aiheet todellakin olivat kasassa. 
Teatterisodan voittaja: Lentävän poron teatteri!

Tuomaripeliä. Kidnapattu puoliso. Myrkkykukkanen näyttelijän viinilasissa. Runonlausuntaa. Tanssijoiden esittämä radiokuunnelma. Draamaa lavalla, katsomossa ja lavan takana.

Viikonlopun koskettavimman hetken tarjosi kuitenkin Rimpparemmi herkän intensiivisellä tulkinnallaan Mika Waltarin tekstistä. Rimppisläiset osoittivat, ettei teatterisodankaan tarvitse olla vain komediaa.


Viikonlopun aikana tuli ilmi myös teatteripiirien sisäsiittoisuus: eksiä, nyksiä, aviottomia lapsia, kummeja, serkkuja ja sisaruksia... Kerrottakoon nyt siis sekin, että yksi bloggareista on Teatterisodan juontajan – ja Lentävän poron näyttelijän – lapsen kummitustäti. 

Että se siitä puolueettomuudesta. 

- Pälvi - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti