maanantai 13. heinäkuuta 2015

Hyväntekeväisyyttä, Kokoontumisajot ja Valdemarin lavalla palattiin menneisyyteenPäivä alkoi fiilistelyllä, illalla Abbaa ja Beatlesia livenä. Elettiin päivää 4.7.2015 ja sää oli suomalaiseen melankoliaan sopiva, kylmä ja kolea. Muutamat lämpimät kesäpäivät sulattaisivat tätä melankoliaa, mutta jäämme odottamaan niitä ja keskitymme nyt eri aiheisiin.

The Visitors esiintyi Entisten nuorten Rovaniemi -yhdistyksen Kokoontumisajoissa, jossa kerättiin rahaa nykyisten nuorten tukemiseen, syrjäytymisen estämiseen ja yhteisöllisyyden lisäämiseen. Kuulostaa huikealta, ja sitä se on! Sinäkin voit tukea toimintaa osallistumalla arpajaisiin, hankkimalla itsellesi EnR-tuotteita ja ottamalla yhteyttä yhdistykseen saat lisää kattavaa tietoa miten voit auttaa ja tukea. Kaikki voivat tukea toimintaa liittymällä yhdistyksen jäseneksi.

EnR:n kokoontumisajojen juliste. Kuva: EnR


EnR lahjoittaa valitsemiinsa kohteisiin esim. lahjakortteja, lippuja tapahtumiin, pelejä, liikuntavälineitä… Lista on pitkä ja hatunnoston arvoinen! En edes raapaissut pintaa vielä, mutta löydät kohteet täältä.  EnR ry:n porukka pyörittää tätä kaikkea vapaaehtoisuuden pohjalta tukien samalla toiminnallaan paikallisia yksityisiä yrittäjiä, joilta suurin osa lahjoituksista hankitaan. Yhteistyötä he tekevät usean eri tahon kanssa ja tukevat muita tapahtumajärjestäjiä.

Arja Gröhn EnR ry:stä kertoi taustoja tähän kaikkeen: ”Halusimme nykyisille nuorille mahdollisuuksia kokea jotakin samaa, mitä itse olemme saaneet lapsina ja nuorina kokea. Sitä yhdessä tekemistä, leikkimistä, urheilua ja kulttuuria. Ajatuksia oli varmasti monia, mutta yksi oli se, että saisimme nuoret ulos ja irti tietokoneistaan ja kohtaamaan toiset nuoret eikä kukaan jäisi yksin ja syrjäytyisi. Aika kova tavoitehan tuo syrjäytymisen estäminen on, huomasimme äkkiä, mutta yhä on johtoajatuksena, että lahjoitukset koskisivat kaikkia ketään lapsia ja nuoria erottelematta eli aina jotakin ryhmää.”

EnR ry:n toimintaa, Kuva: Saija Kestilä

Ulkolavalla The Beatles oli loisto veto The Visitorsilta, ensimmäistä kertaa lauteilla tällä sisällöllä. Loisto valinta Kokoontumisajojen ohjelmistoon. Huikeaa oli laulaa mukana The Beatlesia livenä, enpä olisi voinut kuvitellakaan pääseväni tähän tilanteeseen ja tähän fiilikseen ja katsoa kun ympärillä suuri joukko ihmisiä fiilistelee nuoruuttaan. Katsojan Silmin -blogistin unelma, sanoisin. Mahtavuutta oli olla osana tätä kaikkea!
Oma The Beatles musan kuuntelu alkoi ala-asteella kun tuuraava opettaja soitteli meille vähän musaa. No se oli siinä! Elvis oli jo isän kasetilta plakkarissa mutta The Beatles oli uusi tuttavuus. Muutaman biisin kautta innostuin ja sain levyjä lainaan kotiin ja omia täytyi saada kun innostus vain yltyi. Kiitos opettaja, kuka olitkaan. Vaikutit elämääni suuresti!

The Visitors plays The Beatles, Kuva: Saija Kestilä

The Visitors plays The Beatles, Kuva: Saija Kestilä

The Beatles soitannan jälkeen DJ Juke soitteli Kokoontumisajoihin sopivaa musiikkia, enkä voinut olla ottamatta kuvaa. DJ Juke on ollut osana oman ajan nuorisokulttuuria, kun Mondella ja Saarenkylässä järjestettiin Megax-diskoja. Niitä odotettiin aina innolla. Itsekin palauduin ajassa taaksepäin ja muistoja muistui mieleen tätä kautta. Juke taitaa pyörittää niitä vielä, juliste sattui männä vuosina kävelemään ilmoitustaululla vastaan ja sanoin kaverille siinä että harmi että ollaan tuonne jo kalkkiksia. 

Musan soidessa kiikutin bändille vedet lavalle ja muuta pientä säätöä. Rydeoken vetäjä Ryde, Ari Ryynänen, veti karaokea sisällä, ehdin piipahtaa sielläkin pikaisesti ja nappasin hänestäkin kuvan, hauska kokonaisuus ja toimiva paketti, kaikille kaikkea Waldemarin ympäristössä.

DJ Juke pyörittämässä levyjä ja Ari "Ryde" Ryynänen Rydeokea

EnR myi arpoja illan ajan. Kyselin niitä näitä EnR ry:n toiminnasta, kun pöydän ääreen saapui Risto Alaluusua ja otin hänestä kuvan arpaa ostaessaan ja puheltiin siinä että eihän sitä koskaan tiedä vaikka voittaisi pääpalkinnon. No, sama mies voitti pääpalkinnon kun onnetar nosteli arpoja! Se jos mikä oli huikeaa! Pääpalkinto sattui olemaan viikon rantaloma kahdelle Australiassa! Matkan lahjoitti Kirsti Crnjac. Jaossa oli myös muita pienempiä palkintoja ja hienon hieno polkupyörä, jonka voitti Merja Hiltunen.

Hienon hieno fillari. Kuva Pirjo Niemi

Merja Hiltunen, Arja Gröhn ja Risto Alaluusua, Kuva Pirjo Niemi


Kirsti Crnjac ja Risto Alaluusua, Kuva Pirjo Niemi


Backstage – minuutti The Visitorsin Abba keikkaan. Viimeiset säädöt ja lavalle! Tälle keikalle en ottanut mukaan tähtisadetta ponnepullossa, ensi keikalle mahdollisesti. Sanottakoot että ensimmäisillä The Visitors keikoilla oli aina vähintään kaksi pulloa mahtavaa tähtisumua, jota oli sitten joka paikassa. Mutta ei siitä nyt enempää. Abba toimii aina, joka kerta! Blogistikin joutui tanssahtelemaan kun ei enää voinut vastustaa ympäröivää lämmintä tapahtumafiilistä. Näin käy monesti ja se on sen merkki että homma toimii.

The Visitors plays Abba, Kuva: Saija Kestilä
The Visitors plays Abba, Kuva: Pirjo Niemi


Keikan jälkeen hoidimme roudauksen ja pääsin johtotehtäviin. Ilman Ale ry:n hyvää ”roudauskoulua” ei piuhat menisi yhtä mallikkaasti pakettiin. Hyvä te, hyvä me. Kotiin päästyä kello huiteli neljää ja blogistin päivä pulkassa näin vähälumisena kesänä. Kiitos EnR mahtavasta illasta!

The Visitors:in kokoonpano illan riennoissa:
Tero Huhtala
Vili Majava
Jari Karjalainen
Sami Enbuska
Jaakko Niemi

Nähdään keikoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti