perjantai 20. helmikuuta 2015

Arktista dissainia ja sateenkaaren värejä

Tulilla. Kuva Arctic Design Week
Maailman pohjoisin designviikko tarjoaa näkymän arktiseen muotoiluun: viikon ohjelmaan kuuluu näyttelyitä, luentoja, keskusteluita nuotion ääressä, Lapin yliopiston opiskelijoiden Design-puoti, lounastreffejä ja paljon muuta. Itse missasin avajaiset, kun vasta alkanut työpesti imaisi kaikki voimat, ja maanantai-ilta meni sohvalla könöttäen. Keskiviikkona onneksi sain hankkiuduttua kirjastolle tuunaamaan omaa aikaa kirjaston poistokirjoista; rentouttavaa, hauskaa, ja lopputuloskin oli yllättävän mellevä! 
(Kuvan kirja ei ole kuitenkaan minun tekemäni. Omani tulee lahjaksi, joten ulkoasu jääköön toistaiseksi vielä salaisuudeksi...)

Tuunattua aikaa kirjaston työpajassa.
Kuva Lapin maakuntakirjasto.
Perjantain ohjelmaani olin kirjannut tutustumisen Arktikumin putiikkiin, Revontuleen pystytettyyn Tekijöiden olkkariin sekä Pilkkeen kellarissa vain tämän viikon ajan toimivaan ADW Loungeen. Kannatti! Tilat sinänsä jo ovat kiinnostavia: Pilkkeen alakerran karu halli oli tyylikäs ja selkeä, jopa viihtyisä ravintola-, oleskelu- ja näyttelytila. Lounasaika oli jo ohi, mutta sain viimeisen lappilaisista juustoista rakennetun salaatin – järjettömän hyvää! Loungessa oli esillä myös Saara Mäntylän pysäyttävä, koskettava ja tyylikäs näyttely ”Muotokuvia sinusta ja minusta”. Valokuvasarja tarkastelee identiteetin ja ihmissuhteiden dynamiikkaa suomalaisessa LGBTQ-yhteisössä.

Jälkkärikahvit rovaniemellä valmistetun puolukka- ja väinönputkijäätelön kanssa kävin juomassa Tekijöiden Olkkarissa. Paikalla oli myös designviikon tekijöihin kuuluva Julius Oförsagd, joka tyypilliseen tapaansa vaikutti hyvin rauhalliselta. Ehkä tässä vaiheessa viikkoa voikin jo hiukan hengähtää. 

J. Oförsagd sekä bloggarin
puolukkajäätelö ja
kahvi.
Dissainiviikon aikana tapahtuu muutakin: Arctic Pride tarjoaa teatteria, livemusiikkia, näyttelyitä, klubi-illan, sateenkaarihartauden ja nuortenbileet sateenkaaren väreissä. Ainakin nämä. Lauantaina pääsee taas Tivoliin pilettämään – jee!


ADW Lounge.
Tapahtumiin ehtii vielä mukaan – tsekkaa ohjelmat: 

http://arcticdesignweek.fi/ 

http://www.arcticpride.fi/

- Pälvi - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti