torstai 29. tammikuuta 2015

All the ... ladies?

Kävin katsastamassa lapin ylioppilasteatterin kevätkauden avajaiset wiljamissa 25.1 ja kappas keppanaa, siellä olivatkin keksineet räjähtävän lähdön uuteen kauteen!

Siellä kokeiltiin uutta näytelmä 24h hanketta, jonka tarkoituksena on siis tehdä valmis näytelmä (kyllä, kaikkine pukuineen, käsikirjoituksineen, valoineen ja äänineen ymsyms) vain yhdessä vuorokaudessa. 
Ja tämän hankkeen tuotosta olin siis katsomassa.

Turvallisuusparadoksi niminen näytelmä kertoi rakastuneesta, neuroottisesta, kyynisestä ja itsevarmasta naisesta. Toisinsanoen, näyttämöllä oli nainen ja hänen neljä persoonaansa.

Näytelmässä päästiin päänsisäiseen mailmaan näkemään miten suuri sekamelska se naisen pääkoppa voikin olla. Kun toisaalta ollaan niin onnellisia, mutta toisaalta ahdistaan niin paljon. 
Ja vaikka toisaalta haluttais hypätä suoraapäätä suureen tutemattomaan, niin osa haluaisi pitäytyä tutussa ja turvallisessa.


Tällainen myllerrys kävi siis tämän naisparan päässä, joka oli rakastunut, vanhan miehen lapsi ja halusi nuolla kumppaninsa rystysiä.
Ja tottakai, kaikki nämä tyypit olivat tästäkin asiasta erimeltä. Yksi halusi kuunnella rakkausbiisejä, toinen kuunteli raskasta metallia, kolmas popitti All the single ladies - biisin tahtiin ja neljäs murjotti syöden porkkanaa.

Mutta mikä loppujenlopuksi sitten onkaan se oikea ratkaisu ja vaihtoehto? Jos kerran pitää kuunnella itseään niin mitä osaa itsestään? Miksi toisena päivänä mättää suklaata ja toisena pitäytyy salaatissa?

Tämmösiä kysymyksiä jäi minun päähäni pyörimään tämän nähtyäni.

Ja näitä tapahtumia ilmeisesti, mikäli siis ymmärsin oikein, aletaan järjestämään enemmänkin.(?)
Suosittelen IHAN KAIKILLE teatterinystäville, että käytte näitä katsastamassa.
Turvallisuusparadoksi oli suurella innolla toteutettu näytelmä.

Mikä muu onkaan niin hauskaa katseltavaa kuin puhdas esiintymisen ilo ja energia!-Malla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti