perjantai 12. joulukuuta 2014

Tonttukettuilua ja tulitikkutyttöjä tuotesijoittelulla

Huhhei, onpas vain Rovaniemen teatterilla ollut huikea syksy! Jokainen näkemäni esitys on koskettanut omalla tavallaan. Päällystakki sai tosissaan miettimään miten ihminen voi löytää paikkansa maailmassa joka toimii ihan muilla kuin ihmisten ehdoilla. Komosen Vesku oli aivan käsittämättömän ilmeikäs, vivahteikas ja surullisen liikuttava Akakin roolissa. Kirjastosta löytyi Gogolin ”Päällysviitta” suloisena pokkaripainoksena, se odottaa lukemistaan joululoman aikana.

Seitsemännen portaan enkeliä odotin erityisen paljon erityisesti Irkkumusan vuoksi. Ja kannatti odottaa. Lähes kolmetuntinen esitys soljui tarinankerronnan, musiikin, liikkeen ja vahvojen tunteiden virtana. Tuli ikävä siihen galwaylaiseen pubiin jossa tutkijavaihdossa ollessa keväällä 2007 aina pistäydyttiin iltaisin; siihen jonka nimeä en koskaan oppinut lausumaan. Näyttelijäntyöstä enkelissä erityisesti jäi mieleen nuoren ja vanhemman Frankin sujuva vuorottelu ja yhteistyö.

S. O. S. oli surullisuudestaan huolimatta hulvattoman hauska, ja myös siinä näyttelijöiden saumaton yhteistyö, läsnäolo ja heittäytyminen kannattelivat tekstiä. Toivottavasti äiti jaksaa salsata jatkossakin.

Kirsikkana, tai ehkä pikemminkin kirpeänä karpalona, kakussa oli musiikkishow Tontut liemessä. Kevyttä hupailua ilta ei tarjonnut, mutta hienoja laulustemmoja (erityisesti Leevin Oikein surullista joulua ja Jossain kolahtivat), kevyttä kettuilua moneenkin suuntaan sekä hauskoja hahmoja kyllä. Outi Nevanlinnan ja Vesku Komosen ”Sä olet eksä, eksä tajuu” -ilottelu toimi loistavasti, samoin Minna Siitosen ja Anna Laakson joululaulupotpuri. Ihania naisia! (Ja miehiäkin, ei sen puoleen.) Tulitikkutyttö-satu ei enää koskaan ole entisensä sen jälkeen kun sen on kuullut versiona, joka sisältää tuotesijoittelua.

Toivottavasti uusi johtaja tuo hyvää tullessaan. Kiitos tästä syksystä, tykkään tykkään!

- Pälvi - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti