lauantai 22. maaliskuuta 2014

Orgaanista liikehdintää ja linnunlauluaYleistä fiilistä, koska ei olla nähty vähään aikaan kanssasi, pahoittelut siitä.

Jopas on aika rientänyt, tässä päivitystä tapahtumista, elämästä ja mitä sitä onkaan tehty kun blogia ei ole näkynyt. Voin selittää, yksinkertaista. On pitänyt suunnitella kasvihuoneeseen kasvatettavat yrtit, kukat ja vihannekset. No, ensin piti ostaa se kasvihuone. Paista jo arska kunnolla ja tule lämmin, sula lumi, sula! Mansikoita, tomaattia, chiliä, pihakukkia ainakin 7 eri lajia, salaattia, krassia, yrttejä, lehtikaalta… Hortoillakin pitäisi kun ilmat sallii. Vähän tuossa jo ehdin samoilla luonnossa. Niin että kyllä siinä hommaa piisaa kun aina löytyy jotakin lisää mitä pitäisi iskeä multaan tai kerätä jostain. Tuleepas maanläheistä, rouhean kuohkeaa tekstiä, aika siirtyä tapahtumiin.

Linnunlaulua Grandessa
  
Kävimme Grandessa 14.3.2014 vähän erilaisemmassa tapahtumassa missä normaalisti, musagenre muuttui rokista ja metallista Linnunlaulupubissa (#76) räppiin ja reggaeen. Hyvin muuntuu Grande vaikka mihin tapahtumaan vaikka yhdistelmä rockbarista ja räpistä tuntuukin ensin kaukaiselta yhdistelmältä jos haluaa lokeroida asioita. Rohkeasti sekaan vaan, mutta tule ajoissa ensi kerralla, sillä paikka oli tällä kertaa tupaten täynnä. Lavalla nähtiin Jontti ja Reindeer Kalashnikov, jota tulin Jarin kanssa pääasiallisesti katsastamaan, sillä heidän Lapin noita kappale on meikäläisen makuun. Otimme kuvia ja videota biisistä, mahtava juttu. Viihdyin. Klubilla soitettiin neljän dj:n J-Honey, Moody Allen, Mo’Stash ja Tikari III voimin ennen ja jälkeen keikkoja mukavan rentoa ja korvia hivelevää reggaeta, räppiä, discoa, funkia ja housea. Jontin kantaaottavuus jäi mieleen, nostan hattua äijälle. Reindeer Kalashnikov on kova juttu, tykkään lavameiningeistä ja tavasta tuoda biisien kautta ympäröivää maailmaa esille.

Reindeer Kalashnikov, kuvaaja: Saija Kestilä

 Tässä videomme ja tässä se ihka oikia lapin noita kappale loistavalla videolla, jota niin hehkutin.

Yhdistän tähän blogiin kaksi eri tapahtumaa, jotta lukemista ja kuvia olisi enemmän ja sinulla olisi kivaa tätä lukiessa. Tai oikeastaan nyt kun mietin, yhdistän kolme. Nimittäin kävimme Rovaniemen kevät markkinoilla, kyllä niillä perinteisillä oikeilla markkinoilla, onneksi ne järjestettiin. Kuulin lopettamisuhasta jo kauan aikaa sitten mutta en jaksanut reagoida siihen, sillä tiesin että kyllä tästä kylästä porukkaa löytyy jotka nauttivat yhtälailla tapahtumasta kuin allekirjoittanut. Aina ei tarvitse olla huutamassa Attikaa barrikadeilla. Aina ei jaksa. Sutelan myllyn tuotteet ovat ylivertaisia, tänä vuonna tuli mukaan kauraa, ensi vuonna taas jauhoja kun ehtii nämä entiset käyttää alta pois. Mie tykkään.


Jontti ja ihmismeri, kuvaaja. Saija Kestilä, Jari Karjalainen

Luulin että Michael Landon osasi soittaa viulua, olin väärässä!

Aivan hurjan mahtava meno valtasi eilen 21.3.2014 jokaisen keikalle löytäneen ihmisen. Aivan kuin olisin istunut keskiaikaiseen tapahtumaan, druidien kanssa lounaalle, kun yhtye kajautti ensimmäisen biisin, eräänlaiset hurmoskarkelot! Lavalla oli kolme miestä ja soittimet. Haaga Folk Machine! Otimme keikan nauhalle, sekä kuvia räpsimme kuin pahaiset keikkafiilistelijät. En pidä sinua jännityksessä enempää, tässä linkki videoon. Nyt on semmoinen bändi kyseessä että on ”pakko soittaa pari puhelua”. Jos tiedätte mitä tarkoitan. Jari osti yhtyeen levyn, jonka voimme pistää soimaan ja karkeloida. Hurjaa touhua.


Haaga Folk Machine, kuvaaja: Saija Kestilä

Pakko jakaa yhtyeestä sen mitä näin ja netistä vähän vakoilemalla nyt tiedän. Kurpan Sami, harmoniumin takana pastorimaisesti liikehtivä herrasmies, on opiskellut Rovaniemellä musiikkia ja Rovaniemi on myös hänen kotikaupunkinsa ennen muuttoa etelään. Tero Hyväluoma, tuo nimensä veroinen viulisti, rikkoi käsitykseni siitä että Michael Landon osasi soittaa viulua, ei, kyllä Tero Hyväluoma osaa soittaa viulua. Onneksi korjattiin tämä vuosia kestänyt itsepetos. Kiitos Tero! Anssi Salminen, laulu ja kitara, meininki oli Anssilla niin reteä että pelkäsin kaverin putoavan tuolilta aika ajoittain, orgaanista liikehdintää! Loistoa! Lavapresenssi täysi kymppi, ellei yksitoista. Nyt kun muistelen niin samanlaista keikkahurmosta olen kokenut Jaakko Laitisen ja Väärän rahan keikalla viimeksi, toisin sanoen pakko olla silloin hyvä, tai loistava.


Haaga Folk Machine. Kuvaaja: Saija Kestilä


Mahtava viikko kerta kaikkiaan, saa nähä mitä ensi viikolla sitten.  

2 kommenttia: