lauantai 8. helmikuuta 2014

Jykevää on rakkaus!

On se vain niin hienoa katsoa ja kuunnella, kun tyypit osaavat hommansa. Jykevä on rakkaus kävi vierailulla Café Tivolissa kahtena iltana, ja jo vain se kannatti mennä katsomaan (kiitos Uuden Rovaniemen porukat!). Keskitalon Marko on vanhoja rovaniemeläisiä, ja käsikirjoituksesta vastasi niin ikään rollolainen Janhusen Esko. Esitys pohjautuu jo kulttimaineen saaneeseen Tähdet tähdet -showhun, jota esitettiin viime vuosituhannen loppupuolella. Voi miksi en silloin mennyt sitä katsomaan, vaikka olisi ollut tilaisuus!

Rauli ja kaverit. Kuva: Tampereen teatteri, Helena Rängman.
No, eipä kyllä ollut hassumpi tämä uusikaan versio, jota Tampereen teatterissa on esitetty vuoden verran. Vaikka en itse ole Baddingin musiikista koskaan niin kovin innostunut (pienenä jopa pelkäsin hänen ääntään), rullasivat biisit käsittämättömän svengaavasti ja rennosti. Marko Keskitalo on juuri sopivan karismaattisen herkkä nuoren Raulin rooliin. Muusikot Tony Sikström ja Risto Niemikari ansaitsevat myös täydet pinnat - kolmikon yhteinen rytmi, tarkkuus ja suvereenius tekevät katsojan osan helpoksi. Ei tarvinnut kertaakaan miettiä, että sujuiskos tää.

Itse asiassa mietin hieman mainostusta, esitystä kun tarjotaan Keskitalon soolona. Minusta molemmat muusikot olivat äärimmäisen tärkeässä osassa, ja etenkin pianisti Sikströmin työskentelyä katseli ilokseen senkin vuoksi, että hän näytti itse nauttivan soitosta ja ylipäänsä lavalla olosta niin paljon.

Tivolissa, vanhalla Valistustalolla, tuli taas vain niin kotoisa olo. Se on meidän paikka. Jos tänä iltana voitan lotossa, tiedän kyllä mihin ne rahat käytän!

- Pälvi -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti