tiistai 14. tammikuuta 2014

Tammikuuta – teatteria, inhokkeja ja elokuvafestareita

Varoitus: tämä blogikirjoitus sisältää kulttuuritapahtumien mainontaa.

Uusi vuosi, uudet kulttuurijutut. Tai uudet ja uudet – vanhoja tuttujakin palaa kehiin. Rovaniemen teatterin hauskoissa avajaisissa nähtiin pätkiä tulevasta keväästä, jossa tavataan niin ihqu Mielensäpahoittaja (pahoittaisi taatusti mielensä tuosta ihqusta; kyllä ei ole ihmisten kieltä se) kuin mestarietsivä Kalle Blomkvistkin. Tällä viikolla on viimeinen mahdollisuus nähdä pätkätyöelämästä kertova Radikaaleinta on arki, ja vierailuesityksistä kiinnostaa ainakin allekirjoittanutta myös Taivaan tulet -sarjastakin tutun Pekka Heikkisen elämän tapahtumiin perustuva Näillä mennään. Siunattu hulluus pitää myös nähdä, uudella miehityksellä.

Avajaiset olivat hulvattomat, kiitos kaunis! Yhtään karhuakaan ei ammuttu eikä akillesjänteitä kaiketi katkennut ainuttakaan; siinä suhteessa siis kaikki hyvin.

Ensi viikonloppuna, 18. ja 19.1. on viimeinen mahdollisuus tavata Con Pollon Nastat pimut inhokkibiiseineen Kauppayhtiöllä. Seuraavalla viikolla taas pidetään alkuperäiskansojen elokuvafestarit Skábmagovat Inarissa; josko tänä vuonna vihdoin pääsisi huitteille! Lippuja ehtii vielä varata, suosittelen – tunnelma on huikea ja leffat tänäkin vuonna kiinnostavia. Arktikumissakin pitäisi käydä katsomassa ainakin Lapin työväen historiasta kertova näyttely.

Eipä siis ole hassumpi tammikuu tulossa! 

Pälvi toivottaa hyvää vuoden alkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti