maanantai 18. marraskuuta 2013

Aivan HIRRRVIÄ!Viikonloppuna tapahtui myös paljon mukavia asioita. Kävimme Oikaraisessa Jokkapirtillä lauantaina 16.11.2013 Hirvipeijaisissa. Muistan käyneeni pienenä niissä useana vuonna peräkkäin. Kylätapahtumat ovat hienoja tapahtumia, joissa talkoohenki on voimissaan. Otimme tilaisuudesta muutamia kuvia. Paljon tuttujakin oli ja vaihdoimme kuulumisia. Kokonaisuudessaan voimauttava tapahtuma arpajaisineen. Arvoilla emme voittaneet muuta kuin hyvää mieltä ja sitä on mukava viedä runsain määrin kotiin. Kerroinko jo hirvikäristyksestä ja salaisesta reseptistä? 

Jokkapirtti, Kuva: Saija Kestilä

Sanoisinko että herrkullisen hirrrviä! Kuva: Jari Karjalainen

Ruoka oli niin hyvää, ettei sitä voi sanoin kuvailla, tosin voin yrittää. Sanat murea, pippurinen, kermainen, voinen ja herkullinen voivat tuoda sinut astetta lähemmäs sitä makujen ilotulistusta. Kahvit vielä siihen päälle niin muuta ei tarvittu. Ensi vuonna varmasti tulemme uudestaan peijaisiin. Perinteitä pitää olla ja hyviä sellaisia. 
Seurasimme vielä masut pulleina huutokauppaa lopuksi, jossa huudettiin erilaisia paloja lihatuotteita kotiin vietäväksi. Tunnelma kohdillaan, ei siihen muuta koristeita ja ihmettelyjä tarvita, kyläläisten kokoontuminen itsessään jo tuo juhlantuntua näin joulua odotellessa. Ai niin, resepti jääköön julkiseksi salaisuudeksi kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Arpajaisista, Kuva: Saija Kestilä

Käristyksen ja muusin jakaja toimessaan, Kuva: Jari Karjalainen

Kahavia, keksiä palan painikkeeksi, Kuva: Jari Karjalainen


Lahjoitin lauantaina vanhan mikron kiertoon eräälle ihastuttavalla opiskelijalle Facebookin ryhmän Roskalavan kautta ja sain vastalahjaksi suklaalevyn! Aivan mahtava fiilis jäi tästä kyllä. Itselle tarpeeton muuttuu toiselle käyttöesineeksi. Huikeaa! Tästä tulikin mieleeni tapahtumamme Joulu ilman jätettä keskiviikkona 20.11. klo 10.00 Lapin yliopiston aulassa. Mukana tapahtumaa järjestämässä ovat Residuum Oy, Pidä Lappi Siistinä ry ja minä Let´s Do It World -Cleanupin paikallisvastaavan roolissa. Tästä linkistä pääset tutustumaan tapahtumaan ja aineettomiin joululahjoihin! https://www.facebook.com/events/573775972695609/?fref=ts


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti