keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Toisin! -tapahtuma yhteistyökumppanin silmin nähtynä
Toisin! Kulttuurista virtaa-tapahtuma 26.6.2013 klo 14-19

Tempauduin mukaan järjestämään festivaalia Timo Tervon ja Katja Rakkolaisen ja muun tiimin mukana. Festivaalia oli hieno rakentaa isolla porukalla ja suunnittelutyö oli omalta osalta suhteellisen helppoa kun tiesin valmiiksi jo oman konseptin. Tietysti esittelisin Mahdollisuuksien tori – tapahtumaa omassa teltassa tai huoneessa. Ohjelmiston rakentaminen tuotti aika ajoittain päänvaivaa kun kaiken piti tapahtua puolen tunnin säikeissä niin, ettei se menisi muiden tapahtumien päälle, muuten tilan ollessa avoinna koko ajan.  

Jari Kenttämaa tuli ensimmäisenä mieleen luennoitsijaksi, sillä hän on pitämässä syksylläkin luentoa Mahdollisuuksien torilla.  Ajattelin näyttää elokuvia ja dokumentteja mutta se kaatuikin siihen että saamamme teltta oli aika valoisa noin aurinkoisena päivänä, joten luovuin hyvin nopeasti ajatuksesta.  Ihastuttava Anna Heiskanen laittoi minulle viestiä ja kyseli esiintymismahdollisuutta ja ajattelin oitis että hän olisi sopiva tapahtumaan.  Pienistä palasista rakentui Mahdollisuuksien torin teltan ohjelma. Koko tapahtuman konsepti istui hyvin Mahdollisuuksien tori torin ajatusmaailmaan, sillä Toisin! -tapahtuma oli kaikille avoin ja ilmainen.

Koskenkylän Nuorisoseuralta vuokraamamme teltta ja pöytä- ja tuolikalusto sopi tapahtumaan kuin se olisi tehty sinne. Pystytimme yhdessä vapaaehtoisten ja KNS:n kanssa teltan edellisenä iltana tapahtumaa ja hommasin sinne yövartion, jottei mitään vahinkoa tapahtuisi. Aamulla varhain kahdeksalta riensi koordinaattori kaikkien pöytäkankaiden, flyereiden, julisteiden, pallojen, kaiuttimien ja muun materiaalien kanssa tapahtuma paikalle ja pyörremyrskyn lailla paikka alkoi näyttää ihan siltä miltä pitikin. Taustamusiikit päälle ja kaikki valmiina ensimmäisiä vieraita varten. Ensin kuitenkin menin herkulliselle lounaalle läheiselle koululle.


Teltta, Kuva: Saija Kestilä
Teltta, Kuva: Saija Kestilä
Tapahtuma alkoi huikealla Mielenvirtaus kulkueella Lordin aukiolta Maakuntakadulle, tapahtumapaikalle. Kulkuetta vetivät Lentävän poron charmantit herrasmiehet. Harmittaa kun en ehtinyt itse osallistumaan yhteenkään työpajaan, sillä ne kaikki vaikuttivat hirmu mielenkiintoisilta. 

Kulkue, Kuva: Saija Kestilä
Kulkue, Kuva: Saija Kestilä


Kuvaajan pestissäkin olin ja näppäilin sieltä täältä kuvia, miten milloinkin ehdin. Anselmi-lohikäärmettä oli kiva kuvata. Kuumana ja aurinkoisena päivänä oli mukava pitää festivaalia ja ihmiset olivat mahtavia ja uskalsivat haastaa luennoitsijamme kysymyksillä. Anna Heiskanen teki sen mitä pitikin, kappaleiden sanoma upposi suoraan luihin ja ytimiin ja runot olivat ihastuttavia. Tiesin siltä istuimelta että neiti on mukana syksyn ohjelmistossa.

Anselmi, Kuva: Saija Kestilä
Kävin seikkailemassa tapahtuman aikana eri pisteissä ja kahvihammasta kolottaen menin pimeään kahvilaan, jossa sai kokemuksen millaista olisi kahvin tilaaminen jos et näkisikään. Kokemus oli samanlainen kuin Silent Cafe vuosia sitten, ajatuksia herättävä. 

Pimeä Kahvila, Kuva: Saija Kestilä
Päivä meni nopeasti ja alkoi purkaminen. Kenttiksen kanssa purimme teltan sisäosan koristelut ja kannoimme valmiiksi pöytä – ja tuolikaluston odottamaan teltan ulkopuolelle. Teltan purkaminen tapahtui nopeasti ja tapahtuma oli siinä. Keräsin roskia vielä pihalta ja kyyti tuli viemään tavarat ja väsyneen koordinaattorin kotiin.

Parasta tässä järjestämisessä oli tavata upeita ihmisiä joiden kanssa yhteistyö on mukavaa ja rikasta. Timo Tervon idea tuoda yhteen ihmisiä eri puolilta toimi hyvin ja toivottavasti tulevaisuudessa tulee yhteistyöhankkeita ja ideoita, joita voimme yhdessä toteuttaa. Kiitos teille kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti