sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Ranualla oli komiat juhulat!Ranuazoon 30-vuotisjuhlakonsertti 15.6.2013
Ihmismerta Ranualla, kuva: Saija Kestilä
 
Heräsin 5.30 mörskältäni kissa kainalossa ajatukseen, että minun on nyt pyöräiltävä sateessa kaupunkiin ja leikattava flyereita, sekä pakattava laukku muista Mahdollisuuksien torin kamppeista, sillä Aila tulisi yhdeksän aikoihin hakemaan minua. Aamukahvin jälkeen homma alkoi luistaa ja pian olin jo saanutkin tarvittavat toimenpiteet suoritettua.

Nokka kohti festaria Residuumin hienolla pakulla. Matka meni nopeasti jutellessa tärkeistä asioista ja parannellessa maailmaa. Haimme myös Juhan kyytiin, sillä emme millään olisi kahdestaan saaneet niin isoa telttaa pystytettyä, vaikka riuskoja naisia olemmekin.

Pöydät valmiina, julisteet teipattu, pallot puhallettu, kaikki ajoillaan! Tea pyörähti haastattelemaan meitä, siis Residuumin Ailaa ja minua, sekä kävi läpi muita toimijoita alueella. Täytynee kehaista juontajana toimineen Tean ammattimaista ja läsnäolevaa otetta asiaan. 

Meidän teltta melkeen valmiina, Kuva: Aila Kauppila

Tea, Kuva: Saija Kestilä

Mahdollisuuksien torin pisteellä oli arvonta, joka veti porukkaa. Residuumin putkihuivit ja jääkaappimagneettimuistilistat menivät kuin kuumille kiville, peremmällä teltassa lapsille ja nuorille oli varattuna lajittelupeli, jossa jätteet etsivät oikeaa sijoituspaikkaa, kun ne oli joku ilkeä kaveri metsään heittänyt. Häpeäisi moinen koljake. Oli hienoa nähdä kuinka taitavasti nuoriso jäte-ongelman ratkaisi ja osallistui rohkeasti. Kenties makeispalkinnolla oli jotain tekemistä asian kanssa, tosin pitää mainita ettei kaikki edes tarvinneet palkintoa. 


Maskotit toivat eloa festivaaliin ja lapset tykkäsivät. Nolona pitää tunnustaa että minäkin tykkäsin. Kävimme vuorollamme syömässä ravintolan buffetista ison lautasellisen hyvää ruokaa. Kehaisin tädille siellä tiskin toisella puolen että kiittää kokkia minunkin puolesta.Nälkä lähti ja sain seuraakin kun eräs nuori neiti ja hänen veljensä istahtivat viereeni. Kyselin heiltä onko ollut kivaa ja tyttö vastasi hieman ujostellen että on kivaa.

Hauki, Kuva: Saija Kestilä

Kurre, Kuva: Saija Kestilä

Kohtaaminen, Kuva: Saija Kestilä

Metsän menninkäisiä, Kuva: Saija Kestilä
Artistit sopivat hyvin festivaalin henkeen, sillä kohderyhmänä oli selkeästi lapset ja nuoret. Emme jääneet iltarientoihin, jossa olisi ollut lisää esiintyjiä mm. Jonne Aaron, Cheek ja Diandra, varmasti hyvä tunnelma sielläkin.

Daniel Helakorpi, kuva: Saija Kestilä
 Voi sitä iloa kun sain järjestelmäkameran päiväksi lainaan, otin ahkerasti kuvia sieltä täältä työn lomassa. Kesti vähän aikaa totutella kameran toimintoihin mutta yhteispeli alkoi pian onnistua kun aina löytyi uusia toimintoja. Kuvailen fiiliksen mukaan ja tilanteiden mukaan, harmittaa etten ole opettellut kuvausta ja sen tekniikoita missään muualla kun Humakissa yhdellä kursilla. Ehkä korjaan asian jossain välissä.

Diandran nimmarinjakohetki loi mahtavan jonon meistä seuraavalle kopille, jossa neiti rustaili nimmareita. Harmi vain ettei kaikki ehtineet nimmaria saada kun aikarajat puskivat päälle.

Jonoa Diandran nimmarikopille, kuva: Saija Kestilä
 Teltan purku oli yllättävän nopea toiminto kahdelta riuskalta naiselta. Nokka kohti Rovaniemeä ja taas matka kului nopeasti takaisin kotiin. Yhteistyöllä tämäkin päivä saatiin pulkkaan ja kaikille tuli hyvä mieli. Kiitos Napapiirin Residuumin Aila ja Juha hyvästä seurasta ja yhteistyöstä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti