sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kaunotar, hirviö ja katsomon vesikansa

Kesäteatteriin! Kuva: Pasi Saunavaara
Sää. Se ikuinen puheenaihe, myös kulttuurin ollessa kyseessä.

Perinteiseen tapaan kesäteatteriin kannattaa varustautua kunnolla: pitkät kalsarit, kynsikkäät, pipo, sadetakki, kumpparit ja villahuivi. Repussa lämmintä juotavaa ja varahuppari. Konttinen sijaitsee puolen kilometrin päässä kotoa, mutta varusteet olivat jälleen kerran kuin pidemmällekin erävaellukselle, kun suuntasimme Kaunottaren ja Hirviön ennakkoesitykseen.

Kylmäähän siellä oli, ja kosteaa. Sade tosin alkoi vasta väliajan jälkeen, onneksi. Karkit sulivat kosteaksi möykyksi, ja sadehousutkin olisivat olleet tarpeen. Säälitti näyttelijät, jotka värjöttelivät ohkaisissa rooliasuissaan avoimen taivaan alla. Mistä löytyisi sponsori, joka auttaisi – vihdoin – kattaamaan Konttisen näyttämön ja katsomon? Olisiko tällainen oikeasti liikaa vaadittu? 

Itse näytelmä täytti odotukset. Mitään suurta elämystä en kokenut, mutta näytelmä kulki tasaisen varmasti ja rytmikkäästi jo ennen enskaa. Kesäteatterissa on tottunut siihen, että aina jonkun puolesta joutuu jännittämään osaako se replansa, ja kokemaan myötähäpeää – voi apua, nyt se taas laulaa. Tätä ei onneksi nyt tapahtunut. Silti alussa tuli mieleen muistuma viime vuodelta: joko taas saadaan katsoa, miten köyhästä mutta ah niin kauniista ja kiltistä tytöstä tulee prinssin puoliso? Sama näyttelijä pääosassa vielä. Hirviö oli onneksi riittävän pelottava, ja lavastusratkaisut kiinnostavia. Mukana oli hyviä tyyppejä, ja laulut toimivat ihan nappiin!

Ensi-iltaa on saatu viettää aurinkoisessa kelissä, ja esityksiä riittää vielä pitkään. Kyllä Konttiselle kannattaa mennä. Vaikka sitten vähän sataisikin. Riittääpähän puhuttavaa väliajalla: ”Tänään ei onneksi sada yhtään niin paljon kuin eilen!” 

- Pälvi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti