maanantai 20. toukokuuta 2013

Aurinko juo kermaa autioituneessa kaupungissa



Aurinko juo kermaa /Beaivváš čuohká gaba

Ima, kuva: Tiina Seppälä



















Torstaina 16.5.2013 suurin osa kansasta oli katsomassa peliä eri puolilla Rovaniemeä, olin sillä aikaa nauttimassa ihastuttavasta kulttuuriannista Kansantalo Wiljamissa, jonne oli seitsemän aikoihin illasta eksynyt kourallinen muitakin. Tapasin aulassa tuttuja, sekä kulttuuriväkeä ja vaihdoimme kuulumisia.  Kaikkea tätä aiemmin kiireessä matkalla minua alkoivat mormonit käännyttää siinä kuitenkaan onnistumatta, kerroin rautalanka mallista vääntäen etten halua keskustella elämän tarkoituksesta kanssanne ja että minun pitäisi jo olla muualla kuin tässä.  Kiireessä tapahtuu aina kaikkea kummallista, olen huomannut.
Tajusin myös tätä kirjoittaessa että kyseessähän oli perinteeksi muodostunut torstaikeikka!

Ihastuttava Ima Aikio- Arianaick lausui suomeksi ja saameksi runoja, joiden taustoille Miro Mantere loihti äänimaailmoja, joiden luonnonkierron mukaiset teemat oli havaittavissa, siirryttiin kesästä kevääseen.  Miro Mantere kokosi runoteokset lauluiksi, jotka hän esitti suomeksi meille vähemmän saamea osaaville. Muutaman sanan kuitenkin onnistuin saameksi ymmärtämään, kun sitä joskus tuli opiskeltua itsenäisesti.

Miro Mantere, kuva: Tiina Seppälä
Ima ja Miro




















Juuri kun luulet nähneesi kaiken lavalle astelee Trio Ihokkaat, joka koostui Katja Auvisesta, Timo Rehtosesta ja Taresta. Yhtye esitti kappaleen joka oli sävelletty Iman runosta, Katjan ääni sopi teokseen täydellisesti. Kaunista! Lisäksi Ima esitteli "minäkin tunnen taren" -paidan, joka aiheutti kollektiivista huutonaurua yleisössä. Tällä kertaa kuvia tuli ansioituneelta kuvaajalta: Tiina Seppälältä.

Trio Ihokkaat, Kuva: Tiina Seppälä










Konsertin jälkeen menin kaverin seuraksi pizzeriaan ja odottelin paremman puoliskon saapumista.  Huomasin jännän ilmiön odotellessa, kaupunki oli ihan tyhjä ja kun peli loppui, alkoi ihmisiä virrata joka puolelta; aavemaisen hiljaisesta vilkkaaseen noin viidessä minuutissa.  


Kävely Korkalovaaraan teki hyvää. Kävellessä tuli mieleen että pitäisikö kokeilla sitä penkkiurheilua seuraavaksi jos sillä olisi kuntoa kohentavia vaikutuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti