perjantai 22. helmikuuta 2013

Taidevaaroja!

Tapahtumaa pukkaa! Rovaniemi Design-week on käynnissä, lauantaina 23.2. luvassa Lumotion-muotinäytöstä ja Arctic Pridea. Lisäksi perjantaina 22.2. eli tänään saa ensi-iltansa LYT:in Tule sellaisena kuin olet -revyy, joka bloggaria kieltämättä jännittää aika lailla.

Palaan kuitenkin vielä viime viikonlopun tunnelmiin. Perjantaina avautui Napa-galleriassa Ninni ja Tuomas Korkalon näyttely Monta vaaraa ompi eessä. Lauantaina oli eessä lisää vaaroja, Taidevaaroja. Tuttu Lappia-talo vaikutti hiukan autiolta, mutta tilan kauneus tuli esiin, kun avarassa lämpiössä odotteli esitysten alkua pienehkö joukko ihmisiä. Luvassa oli rovaniemeläisen Rimpparemmi-tanssiteatterin Bad Companyn lisäksi Agit Cirkin tuottama ja Sampo Kurpan esittämä Houkutus. Jälkimmäisen olin nähnyt kerran aiemmin, ja se oli jättänyt lähtemättömän vaikutuksen.
Sampo Kurppa, houkutuksen vaivaama.

Molemmissa esityksissä kerrotaan tarinaa liikkeen keinoin. Bad Companyssa mukana ovat lisäksi sanat, mikä tietysti avaa kertomusta, ehkä hiukan tarpeettomastikin. Houkutuksessakin on puhetta, mutta nonsense-kieli jättää enemmän tulkinnan varaa ja tilaa katsojan mielikuvitukselle. Nyt, nähdessäni esityksen uudelleen, jäi enemmän aikaa katsoa ja ihailla Kurpan ilmiömäisen taitavaa liikekieltä.

Rimpparemmin Bad Companyn uraohjukset.


Bad Company ei tanssiteoksena minulle antanut paljonkaan, mutta sen teema jäi mietityttämään. Näytöksestä poistuessa ja kotimatkalla käytiin vielä keskusteluja siitä, onko kaikennielevä yrityskulttuuri arkipäivää Lapissa, vai tekeekö se vasta tuloaan? Ovatko sosiaaliset suhteet vain polttoainetta omalle menestykselle, oman egon vahvistamiselle? Miten ajattelee ihminen, joka näkee maailman vain rahan, hyötymisen ja menestyksen näkökulmasta? Pelottavaa.

Nyt valmistautumaan ensi-iltaan. Käykäähän tutustumassa Design-viikon tarjontaan!

- Pälvi -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti