torstai 3. tammikuuta 2013

kiirettä, lomaa, jouluja...


Hektistä touhua 2012!

Viime vuonna jouduin sellaiseen limboon että ette edes tiedä! Oli tapahtumaa siellä ja täällä, juokse sinne ja tänne. Ole nyt siinä sitten itsensä kanssa jotenkin, kun mieli huuta lepoa. Nyt minä sen toteutin! Täydellisen loman! En tehnyt mitään, paitsi nyt touhuilin kotiaskareita ja laittelin joulua. Joulusta tykkäävänä tyyppinä on mukavaa toteuttaa itseään poistumatta kotoa. Kiire se on ihmisen pahin vihollinen, laittaa miettimään miksi oikeastaan tekee mitä tekee - Miksi sitä tekee ja milloin.

Mitä ennen joulua tapahtuikaan?

Piplia -Iso kirja kannesta kanteen näytöksessä Kauppayhtiöllä oli 60 huikeaa roolia ja tiiviiseen pakettiin vedetty uskonnontunti, jossa opin hyödyllisiä seikkoja raamatun historiasta, voi sanoa nyt lähes tiedän kaiken. Tai no... lähes kaiken. Hauska pläjäys kaiken kaikkiaan. Pääsin Nooan arkkiinkin ankaksi kolmen muun ankan kanssa. Ankanrinta rottingilla nyt ollaan kuule! Kolmen kovan J:n yhteistoiminta lavalla oli kyllä nauruhermoja hykerryttävää Piplian kera. Virnuilin koko tunnin moista touhua. Erikoispisteitä annan Jussille rohkeasta napatanssi asusta. Niin... ja Jonnelle hienosta arkista. Juliukselle pisteitä Jumalan roolista, isoihin kenkiin ollaan nyt astuttu.

Aion käyttää raamatun lisätutkimukseen tarkkaa Aatamin sukuluetteloa, jonka sain näytöksestä kotiin muistoksi. Kiitos siitä.

Maaninkavaara

Menin kaverini Kenttiksen kanssa katselemaan Maaninkavaara -näytöstä Rovaniemen teatteriin ja tykästyimme kovasti!
Näytelmä tihkui syvyyttä näyttelijäsuoritusten viedessä tunnelmaa juoksuradoille ja mielen syvyyksiin. Surun voima voi ajaa perheen ja perheiden sisäiset roolit sekaisin. Heidi alkaa juoksemaan isänsä mieliksi, nostaakseen tämän surumielisyydestä ja ollakseen isän silmissä hyvä. Niinkuin aina, toiseksi ihmiseksi muuttuminen on hankalaa ja juoksu ura alkaa tökkiä. Teeman voi löytää ympäristöstään, muuttaa juoksun vain joksikin toiseksi harrastukseksi. Kuinka moni oikeasti toteuttaa itseään vaiko sitä mitä häneltä odotetaan? Kysymyksiä ja tunteita herättävä näytelmä. Mahtavaa Marko ja Paula!

Soppaa, Soppaa!

Mitä tähän voisi nyt sanoa. Yksi keitto ja liian monta lusikkaa? Tämähän voisi sattua kelle tahansa, tai ainakin voisin kuvitella niin. Kaveripiirissä suhteet muuttuvat ja itse ei välttämättä ole tietoinen kaikista muutoksista ja siinä ohimennen saattaa tulla kutsuneensa eronneet kaverit uusien mies-ja naisystäviensä kera kylään, joiden ero on ollut tuskallinen. Siitähän se soppa syntyykin! Loistavia roolisuorituksia Soppaa, soppaa! -näytöksessä Kauppayhtiöllä Lentävän poron teatterissa!

Viime vuonna tuli siis koettua todellakin huimaa juoksua ympäri kaupunkia maaninkavaaran tavoin, soppaakin tuli hämmennettyä ja uskonnostakin olemme jauhaneet.
Kulttuuritapahtumat herättelevät, hauskuuttavat ja onnistuvat!

Sorvin ääreen on siis palattava! Täältä tullaan 2013!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti