maanantai 12. marraskuuta 2012

Michael Jackson The Immortal World Tour by Cirque du Soleil

Michael Jackson The Immortal World Tour by Cirque du Soleil
6.11.2012 Helsinki Hartwall Areena

Kuva: http://www.cirquedusoleil.com/
Michael Jackson THE IMMORTAL World Tour Press kitKatsojan Silmin -blogi kertoo Rovaniemestä, mutta päätin silti kirjoittaa matkastani Helsinkiin. Olenhan rovaniemeläinen mutta Helsingissä :) Sitä paitsi pieni loma tekee hyvää! Uusia tuulia! Ystäväni Pyryn näkeminen on aina oma spektaakkelinsa! Kiitos Pyry! Unohtamatta tietysti matkan päätarkoitusta: Mahtava tanssispektaakkeli, johon varasin liput kauan aikaa sitten. Junassa ehti kirjoittaa blogia jos toistakin. Time well spend.

Paljasjalkainen rovaniemeläinen kun lähtee seikkailemaan Helsinkiin on siinä tarvetta kompassille ja kartalle. Navigoidessani kohti tuntematonta puhuin puhelimessa Rovaniemellä asuvan Kenttiksen kanssa, ihmettelin ja mumisin itsekseni mistähän risteyksestä minun pitikään kääntyä, johon hän tokaisi: "luota vaistoosi!". Aika hauska, sen tein ja paikka löytyi ihan helposti vaikka matka oli mutkainen ja olo oli kuin porolla liukkaalla jäällä lenkkarit jalassa.

Katsomo 308, paikka 108, rivi 7. Ei paha! Istuin sellaisessa kohdassa, jossa ei ollut muita katsojia edessä ja paikalta näki shown kokonaisuudessaan ja valoshowt näyttivät kerrassaan upeilta. Olisin ottanut kuvan mutta se oli kiellettyä. I obey the rules. ;)

Immortal Shown punainen lanka koostui Popin Kuninkaan elämän työn kunnioittamisesta, musiikin sanomasta, Cirque du Soleilin akrobatiasta ja tanssista. Perinteistä CDS:ää show ei kuitenkaan ollut, sillä akrobatia jäi vähemmälle, luulen sen olevan harkittu teko, sillä tanssia tuotiin enemmän esille ja sen kautta kerrottiin tarinaa. Taustat olivat hauskat ja visuaaliset, kuvat, musiikki ja lisätty MJ:n puhe olivat hyvin koottu yhteen, ne loivat selkärangan näytökseen. Vilauksen shown massiivisuudesta näet tästä linkistä koska en pysty teille välittämään sitä kaikkea mahtavuutta mitä koin näytöksessä.

Täytyy myöntää että itkin kuin pikku tyttö, jolta oli viety tikkari, olenhan paatunut Michael Jacksonin musiikin kuuntelija jo vuodesta 1995 ellei aiemminkin, joten voi hyvin arvata kuinka paljon Popin Kuninkaan poismeno kosketti. Kohta, jossa Vuoksen pato murtui, taisi olla Earth Song ja siihen liittyvä puhe. Muuta ei tarvittu. Pakko tähän kohtaan kertoa että kävin katsomassa History World Tourin keikat Helsingissä vuonna 1997. Ne keikat muuttivat nuoren ihmisen sisäistä maailmaa entistä laajemmaksi.  

Immortal World Touriin voit lähemmin tutustua täältä:
http://www.cirquedusoleil.com/en/shows/michael-jackson-tour/default.aspx

Kuolematonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti