maanantai 26. marraskuuta 2012

Metalstorm VIII 3.11 Grandessa


Metalstorm VIII 3.11 Grandessa
Arctic Live Entertainment Ry


Musiikkitapahtumat tuovat joka kerta toivottuja irtiottoja arkeen. Haluan tuoda esille nyt kolme erilaista yhtyettä ja mahtavia fiiliksiä, joita koin kyseisen illan aikana. Tapasin uusia mukavia tuttavuuksia ja opin taas jotain musiikista. On se ihmeellistä tuo kulttyyri.



http://www.myspace.com/frontlinesmetal
Haastattelin takahuoneessa Frontlines -yhtyettä ja selvisi bändihistoriasta yhtyeen soittaneen vuodesta 2008 nykyisellä kokoonpanolla ja metallimiehet kehaisivat täyspitkän levyn olevan työn alla. Keväällä kannattaakin seurata ahkerasti musiikkirintaman uutisia. Yhtye paljastui Panteran intohimoisiksi kuuntelijoiksi kysyessäni musiikillisia vaikutteita. ”Panteran eka levystä viimeiseen niin ja Conan Barbarian!” kuuluu selkeä vastaus jota ei pidä kyseenalaistaa. Kuuluisiksi viimeisiksi sanoiksi yhtye vastaili: ”looking for a deal! Nyt juuaan saatana!” 



www.overtake.fi 
Overtaken keikka on joka kerta hyvällä tavalla erilainen, tällä kertaa yhtye yllätti yleisön soittamalla pätkän MC Hammerin ”U can´t touch this” biisistä, sekä jäätävät välispiikit upposivat.  Suosikkini One finger salute -levyltä livesoittona on ehdottomasti "take over" niminen kappale. Lavalla vieraili ”Lapin Dio” Ilkka Keskitalo, joka sai allekirjoittaneen purkan pysähtymään suussa. Lisää tämmöistä! Äkkiä!

Overtaken jäsenistö on vaihtunut vuosien saatossa useamman kerran mutta nyt se on löytänyt muotonsa. Overtaken syntytarina johtaa Riipin kylään navetan perukoille vuoteen 2001. Kylällä lähes kaikki soittelivat jotain soitinta ja yleensä iskelmä vaikutteista musiikkia–Overtake kapinoi! Musiikillisiin vaikutteisiin yhtye kuitenkin listaa riipiläisten soittaman iskelmän ja vanhanliiton heavy -ja rockmusiikin. Yhtyeessä on selkeä eteenpäin menemisen meininki ja bändi kertoi kuinka ”iskelmän juuret tuhottiin metallilla”. Kuuluisat viimeiset sanat: ”Olipa pirtsakan väristä kakkaa!”


http://www.quaketheearth.com/
”Musiikillisen kaatopaikan ruusu!”

Illan pääesiintyjä Quake the Earth ravisutti todellakin maata jalkojen alla. Yhtenä hienona hetkenä nostan yhtyeen tavan lopettaa keikka, Sepultura -yhtyeen Roots, Bloody Roots -coveriin. Mahtavaa! Kappale nostatti tunnelman entisestään korkeammalle yleisössä ja allekirjoittaneessa. Quake the Earth on muotoutunut nykyiseen kokoonpanoonsa edellisen yhtyeen Forensic Hardcoren hajoamisen kautta. Yhtyeen musiikilliset vaikutteet ovat laajat ”kaikki vaikuttaa kaikkeen” kertoo yhtyeen laulaja Aki Häkkinen. Yhtyettä kuvaillaan Akin toimesta ”musiikillisen kaatopaikan ruusuksi, sekä sulattamoksi, jonka mausteena on tilli”. Yhtye julkaisi uuden levyn 9.11.2012 "We choose to walk this path", joten kannattaa kyseisestä musiikista innostuneen käydä itselleen hakemassa lätty kotiin. Yhtyeen kuuluisat viimeiset sanat: ”Kukaan ei ole ruumissäkkiä suurempi!” 



http://www.arcticliveentertainment.fi/












Kuvat: Tommi Liukkonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti